SARAJEVO Održana pres-konferencija povodom "Snježane i sedam patuljaka"

Spektakl na ledu koji vrijedi pogledati i koji će obilježiti nečije djetinjstvo

Cijena ulaznica je 15 i 20 KM, a mogu se kupiti putem sistema kupikartu.ba

N. Aj.
07.12.2018 14:24

Emir Cocalić: Portparol manifestacije

Foto: A. Durgut

Svjetski proslavljena trupa "Russian Ice Stars" dolazi u Sarajevo, gdje će od 14. do 16. decembra u dvorani "Mirza Delibašić" u "Skenderiji" upriličiti spektakl na ledu "Snježana i sedam patuljaka". 

Tim povodom održana je konferencija za medije u prostoru ispod nekadašnje ledene dvorane u "Skenderiji".

  •  Aida Feraget: Portparol manifestacije
    Aida Feraget: Portparol manifestacije Foto: (A. Durgut)

Aida Feraget, portparol ove manifestacije, kazala je da "Russian Ice Stars" trupu čine vrhunski baletani, klizači i igrači.

- I naša bh. glumica Aida Bukva pristala je da da glas princezi koja će biti narator tokom predstava. Ogromna ljubav i želja da se Sarajevo vrati na mapu svjetskih gradova rezultirala je dolaskom takvih veličina i jakih produkcija u ovaj grad. Njihove tehničke zahtjeve mogu ispuniti samo tri kompanije u Evropi - kazala je Feraget, dodavši da se s velikim nestrpljenjem očekuje 14. decembar.

Istakla je da je interes građana ogroman te da je sigurna da će ispuniti njihova očekivanja.

- Kada ovu trupu spomenete bilo gdje u svijetu, svi znaju za nju. Djeca Londona, Pariza, Moskve znaju ko su. Pa zašto ne bi i djeca Sarajeva znala?! Hvala i produkciji koja je korigovala svoje cijene kako bi Sarajlijama priuštili vrhunsku produkciju tri dana. Ovo je nešto što vrijedi i što može obilježiti nečije djetinjstvo, a i mi smo dio ove velike priče - rekao je Emir Cocalić, također potparol manifestacije.

Cijena ulaznica je 15 i 20 KM, a može su kupiti preko sistema kupikartu.ba.

NA VRH