SARAJEVO Udruženje likovnih umjetnika BiH

Otvorena izložba „Mali format 2018“ u prostorijama Galerije „Roman Petrović“

Na ovogodišnjoj selekciji izloženi radovi 66 autora

L.B.
24.12.2018 21:21

„Mali format“ specifična likovna postavka

Foto: L.B.

Udruženje likovnih umjetnika BiH večeras je upriličio otvaranje izložbe „Mali format 2018“ u prostorijama Galerije „Roman Petrović“ sa početkom u 19 sati.

Na ovogodišnjoj selekciji Malog formata izloženi su radovi 66 autora, koje je birao stručni žiri u sastavu: Stijepo Gavrić, Emir Osmić, Hasan Čakar, Avdo Žiga i Boris Hodak.

Danis Fejzić predsjednik Udruženja likovnih umjetnika BiH kazao je za „Avaz“ da 17 godina tradicionalno obilježavaju te daju svoj doprinos pred Božićnoj atmosferi. Lijepo okupljanje i druženje povodom „Malog formata“ jedna je od značajnijih manifestaciju koju ULU BiH provodi te kojom se ponose.

„Mali format“ je specifična likovna postavka gdje je svaki autor zastupljen sa svojim osobenim senzibilitetetom u polju male forme. Zastupljene su kao i dosada sve klasične likovne discipline grafika, slikarstvo, skulptura, crtež, instalacija.

- Ovogodišnji saziv pruža jedan kvalitetan i značajan i vjerodostojan uvid u sve ono što čini likovnu scenu u BiH - kazao je Fejzić.

Pobjednik, lauerat koji je večeras proglašen, tradicionalno ima pravo da bude predstavljen sa samostalnom izložbom krajem naredne godine a to je Admir Mujkić čiji rad predstavlja uspjelu kombinaciju nekoliko vizuelnih medija, crtež, skulptur i grafiku.

NA VRH