SAZNAJEMO

Kćerka Jasmile Žbanić iz Berlina došla na školovanje u Mostar

U bh. prijestonici boravit će godinu zbog snimanja filma o Srebrenici

Žbanić: U Amsterdamu tražila glumce za novi film

Piše: E. BAKIĆ

28.12.2018

Nakon što se rediteljka Jasmila Žbanić sa suprugom Damirom Ibrahimovićem i kćerkom Zoe početkom godine preselila u Berlin, kako „Dnevni avaz“ saznaje, porodica se vratila u Sarajevo.

“Quo vadis, Aida”

Prema našim saznanjima, rediteljka je došla u bh. prijestonicu na godinu, radi snimanja filma o Srebrenici “Quo vadis, Aida” (“Kuda ideš, Aida”).

S obzirom na to da je njena kćerka u Berlinu išla u školu, Žbanić je odlučila da i Zoe vrati u BiH, pa ju je upisala, prema riječima „Avazovog“ izvora, u Internacionalnu privatnu gimnaziju Mostar.

- Zbog poslovnih obaveza Jasmila se vratila u bh. prijestonicu, a kćerku nije htjela ostaviti samu u Berlinu. Zoe je sretna zbog nove sredine, ali i prijatelja u Mostaru koje je upoznala. Oduševljena je, a Iranka joj je cimerka – pojašnjava naš izvor.

Holandski glumci

Žbanić je nedavno boravila u Amsterdamu, gdje je tražila holandske glumce za novo igrano ostvarenje, a prije toga kasting je održan i u našoj zemlji. Jasmila je polovinom godine u Njemačkoj radila dokumentarni film, a kako nam je svojevremeno kazao njen suprug Damir, u pitanju je vrlo složena i ozbiljna priča.

Organizirala program „Dan Hajrudina Šibe Krvavca“ 

Jasmila Žbanić i dalje je na čelu Udruženja redateljica i redatelja Bosne i Hercegovine, koje je nedavno u povodu rođendana velikog bh. reditelja Hajrudina Šibe Krvavca organiziralo program pod nazivom „Dan Hajrdina Šibe Krvavca“.

Žbanić je, kao i ranije, bila domaćin ovog događaja, na kojem je predstavljena i Šibina monografija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.