ODLASCI Od njega se oprostile kolege u Zagrebu

Ivo Gregurević će biti sahranjen sutra u Orašju

Kolege i prijatelji posljednji pozdrav velikom glumcu odali su uz tamburaše

E. B.
07.01.2019 16:40

Na zagrebačkom groblju Mirogoj danas su se oprostile kolege od Ive Gregurevića, a jučer je održana komemoracija u kino dvorani u njegovom rodnom Orašju.

Kolege i prijatelji među kojima su bili Perica Martinović, Božidar Alić, Dragan Despot, Miroslav Škoro, Anja Šovagović-Despot, Ana Begić Tahiri, Ksenija Pajić, Goran Navojec, Marija Škaričić, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić..., posljednji pozdrav velikom glumcu odali su uz tamburaše, koji su zapjevali njegovu omiljenu pjesmu „Milov'o sam garave i plave“ Zvonka Bogdana.

U počasnoj straži stajali su Martinović, Alić, Despot, Škoro i Šovagović-Despot.

- Bio si nomadska duša poput Đuke Begovića. Nadali smo se da je ovaj odlazak samo još jedna tvoja predstava. Život si teatralizirao, a teatar živio. Bio si velik kao i tvoj uzor Fabijan Šovagović. Ostao si dijete iz Mahale i nikada se nisi prestao igrati. Dragi Ivo, volim te. Volim tvoje Orašje, i nastavit ćemo tamo gdje si i ti stao u tvom i našem Orašju – poručila je glumica Martinović.

Gregurević će sutra biti sahranjen u Donjoj Mahali, u Orašju gdje je i rođen. Legendarni glumac je preminuo 1. januara u 67. godini.

NA VRH