SVE ŠTO NISTE ZNALI

Admir Glamočak ne voli nikoga od nas

Emir Fejzić, Adnan Goro, Davor Sabo, Mak Čengić i Sanjin Arnautović čine glumačku ekipu

Čengić, Goro, Sabo, Arnautović i Fejzić: Trećeg februara izvođenje hit predstave. Samir SALETOVIĆ

Razgovarala: Edina BAKIĆ

13.1.2019

Kada je 2015. godine premijerno izvedena predstava „Dame biraju“, u režiji Admira Glamočaka, sjajna glumačka ekipa u sastavu Emir Fejzić, Adnan Goro, Davor Sabo, Mak Čengić i Sanjin Arnautović nisu mogli ni sanjati da će za samo tri godine doživjeti 200. izvođenje ovog komada.

Bliži se 3. februar, kada će ovaj hit komad u Pozorištu mladih Sarajevo doživjeti jubilarno igranje, a novac od ulaznica, kako su odlučili, ide u humanitarne svrhe.

Predstava na humoristički način tretira tematiku nezaposlenih mladića koji pronalaze oglas kako ples i skidanje "do kraja" donose veliku zaradu, zbog čega se odlučuju na takav korak, koji je na kraju bio za njih uspješan.

Sjajna petorka uz trenericu, koju glumi Nensi Abdel Saki (Nancy Sakhi), gdje god da se pojavi, publiku nasmije do suza.

Iako nije lako pet sjajnih glumaca okupiti na jednom mjestu, osim kada je zakazan termin predstave, naš trud i čekanje se isplatilo. Na Akademiji scenskih umjetnosti Sarajevo (ASU) dogovorili smo intervju, koji i nije baš klasičan. Bez obzira na to što dosta vremena provode zajedno, Fejzić, Goro, Sabo, Čengić i Arnautović imali su različite odgovore na naša pitanja. „Dame biraju“ uglavnom gledaju žene, pa su tako glumci uglavnom miljenici ženskog dijela publike.

Pitali smo...

1. Koga dame najčešće biraju?

2. Gdje su dame najsrdačnije?

3. Osvojili ste publiku u BiH i regiji. Kada krećete u pohod na Evropu?

4. Koga reditelj Admir Glamočak najviše voli?

5. Ko vodi glavnu riječ?

6. Bude li nekad ljubomore među vama petoricom?

7. Vaše mišljenje o muškim striperima?

8. Bude li privatnih poziva od dama?


Sanjin Arnautović

1. Zavisi od grada, republike i države, i to je to. Glavne fakotre pri izboru sam nabrojao.

2. Kada je srdačnost u pitanju, dame bih razvrstao po regijama. Ja bih rekao da su najsrdačnije u Mostaru i Splitu.

3. Ima nekih planova, ali nikako da se dogovorimo između sebe, jer smo u nekim poslovima i non–stop radimo. Vrlo je teško uskladiti da svima odgovara određeni period gostovanja. A da je bilo ponuda, bilo ih je.

4. Mislim da Admir Glamočak najviše voli dame. Definitivno od nas svih u predstavi omiljena mu je publika.

5. Glavnu riječ vodi naš producent Slaven Vidak. On nas sve drži pod kontrolom.

6. Nema ljubomore među nama i mislim da je to glavni razlog zbog kojeg predstava opstaje i traje. Tražena je baš zbog toga što se podupiremo i ne pravimo prostor za tu vrstu emocije.

7. Ko voli, nek' izvoli, mi smo se na to usudili i dobro nam ide za sada.

8. Bilo je privatnih poziva, čak i prije „Dama“, a poslije predstave broj poziva je još povećan.


Mak Čengić

1. Dame najčešće biraju mene. Ipak, moram da kažem kako kad, i mislim da je to čar ove predstave, da svaki put nekog drugog biraju.

2. Najsrdačnije su u Splitu i Dubrovniku. Nekako, koliko god je Split daleko, osjećaj kada igramo je sličan onom u Sarajevu.

3. Nadamo se da ćemo što prije krenuti u Evropu, ali imamo još puno toga osvajati ovdje. Mislim da iznova svaki put osvojimo neko novo srce.

4. Nisam od starta u podjeli dama, ali mislim da najviše vole mene jer sam još student i najmlađi sam.

5. Slaven Vidak vodi glavnu riječ i održava naš uspjeh.

6. Nikad nisam osjetio ljubomoru među nama, ali baš nikad. Vjerovatno nema mjesta za takvo nešto.

7. Bolje se kajati za ono što si uradio, nego za ono što nisi. Mislim da se treba u svemu okušati.

8. Bude privatnih poziva, a zavisi ko se javi i hoće li dobiti odgovor.


Adnan Goro  

1. Najveće reakcije su na tačku Davora Sabe, valjda zbog toga što je najuzbudljiviji i što se prvi pojavi u toj nekoj seksi varijanti. On to odbija sve vrijeme, a zapravo nam svima pokaže kako se taj posao treba raditi.

2. Teško pitanje, mislim da je, osim Sarajeva, gdje najviše volimo igrati, Split možda najuzbudljiviji. Tamo smo poslije bh. prijestonice i najviše puta igrali, a reakcije su stvarno nemjerljive s onim u drugim mjestima iako, gdje god se pojavimo, bude super.

3. Ja sam spakovan što se mene tiče i čim se neka prilika otvori, možemo krenuti. Imali smo nekih ponuda, ali čekamo da nam se kockice poslože i onda vrlo rado idemo.

4. Admir Glamočak ne voli nikoga od nas. Trebali biste pitati njega kako biste dobili odgovor na to pitanje.

5. Pa, hajmo reći da demokratija vlada u našoj ekipi, nemamo nekog vođu osim producenta Slavena Vidaka. Trudimo se da radimo ono što nam on kaže.

6. Do sada nije bilo i radujemo se svačijem uspjehu podjednako i tu smo jedni za druge. Podržavamo se međusobno i zaista nisam osjetio nikakvu ljubomoru. Osim što nekad znam biti ljubomoran na Maka Čengića, jer je prelijep.

7. Pa kod nas su u deficitu koliko sam uspio da primijetim jer nerijetko se dešava da baš nas zovu na djevojačke večeri i slične prilike. Ako ima neko ko ima dar i talent, ja ga pozivam da pokrene biznis tog tipa. Sigurno će imati posla.

8. Bude i privatnih poziva, koji nas dobro zabave. Uglavnom to znači da nešto radimo kako treba, ali ne prihvatamo ih jer ipak smo mi glumci koji rade u pozorištu.


Davor Sabo

1. Dame najčešće biraju Adnana Goru. On ima taj trenutak pred kraj predstave kada izađe u odijelu, prvo traje uzdah, pa aplauz, pa...

2. Teško je izdvojiti gdje su najsrdačnije, ali eto neka u top tri budu Split, Mostar i Sarajevo. Ganeralno, u Splitu vlada ono super atmosfera.

3. Dugo planiramo gostovanja u Evropi, bilo je priče da ćemo igrati u Austriji i Njemačkoj pa je nešto stalo. Radit ćemo na tome da što prije organiziramo neku turneju.

4. Nisam siguran koga Admir Glamočak voli. Dosta nas smo njegovi studenti i imao je priliku da bude naš profesor, pa vjerovatno ima svoje mišljenje, ali nikad nam to nije odao.

5. Ima jedna gospođa, naša garderoberka Nevzeta Musabegović, i ona je nekako glavna. Svi je slušamo i uvažavamo.

6. Nisam primijetio da postoji ljubomora. Zaista puno vremena provodimo zajedno, putujemo, igramo, i nikada nisam osjetio nešto takvo. Svega ima, ali ljubomore nema.

7. Muški striptiz je posao kao i svi ostali, kao automehaničar, doktor, i ko može da ga radi i bavi se time, bujrum.

8. Lično nisam dobivao privatne pozive, ali neke kolege su mi pokazivale poruke da su ih zvale djevojke. Nismo prihvatili, jer smo mi, prije svega, glumci.

Emir Fejzić  

1. Ja bih rekao da dame najčešće biraju četvoricu mojih kolega. Oni su ti koje dame žele, a glupo je govoriti o sebi.

2. Gdje god dođemo, dame nas srdačno dočekaju i do sada nismo imali neko neugodno iskustvo.

3. Već godinu čekamo pohod na Evropu. U posljednje vrijeme dosta se kuha oko toga, ali još je sve na pregovorima. Nadamo se da će se realizirati u skorije vrijeme.

4. Otkud znam koga Admir Glamočak najviše voli. Najbolje bi bilo da to reditelja pitate.

5. Glavnu riječ vodi producent Slaven Vidak, stvarno nas drži na okupu i da nije njega, vjerovatno ne bismo toliko igrali i ogroman uspjeh doživjeli. On nam je organizator i motivator.

6. Nema ljubomore među nama i svako naše putovanje je kao neka ekskurzija. Jedva čekamo turneju na kojoj ćemo ostati što duže.

7. Ne znam šta da kažem o muškim striperima, to je posao kao svaki drugi. Valjda kako se mi skidamo u predstavi, to nam u nekom trenutku postane normalno.

8. Bilo je poziva da plešemo na djevojačkim večerima i slično, ali uredno smo odbili.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.