KULTURA Predstava u režiji Paola Mađelija

Višeminutni aplauzi nakon premijere predstave "Kavkaski krug kredom" u NPS-u

Na premijerno izvođenje došli su brojni gosti iz javnog života, među kojima su bili Bogić Bogićević, Mirvad Kurić sa suprugom Zlatom, Dragan Jovičić sa suprugom, Nihad Kreševljaković, Almin Zrno...

E. B.
14.02.2019 21:40

Predstava „Kavkaski krug kredom“ sjajnog reditelja Paola Mađelija (Magelli) večeras je premijerno izvedena u Narodnom pozorištu Sarajevo (NPS).

Nastala je u produkciji ove pozorišne kuće i Scene MESS-a, a komad koji je pripreman više od dva i po mjeseca brojnoj publici ponudio je ugodan predah od svakodnevice. 

Na premijerno izvođenje došli su brojni gosti iz javnog života, među kojima su bili Bogić Bogićević, Mirvad Kurić sa suprugom Zlatom, Dragan Jovičić sa suprugom, Nihad Kreševljaković, Almin Zrno, Braco Dimitrijević sa suprugom Nenom...

Iako je djelo čuvenog Bertolta Brehta (Brecht) specifične dramaturške strukture, 14 glumaca ansambla NPS-a uspjeli su ispričati fantastičnu priču, koja je itekako aktuelna.  

Glumačku ekipu u sastavu Ermin Sijamija, Maja Izetbegović, Ermin Bravo, Ejla Bavčić-Tarakčija, Aleksandar Seksan, Aldin Omerović, Vedrana Božinović, Mediha Musliović, Amra Kapidžić, Vedran Đekić..., publika je pozdravila višeminutnim aplauzom i ovacijama. 

Prva repriza „Kavkaskog kruga kredom“ zakazana je za sutra. 

Komentari

NA VRH