SARAJEVO Jedna od najljepših ljubavnih priča ikad ispričanih, otpjevanih i napisanih

U NPS-u premijerno izvedena opera "La Boheme"

Priču o modernom boemskom životu sarajevska publika nagradila je gromoglasnim aplauzom i ovacijama

E. S.
23.03.2019 21:54

“La Boheme” (Boemi), jedna od najpopularnijih opera Đakoma Pućinija (Giacomo Puccini), premijerno je izvedena večeras na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS).

Baš kako je reditelj Ivan Leo Lemo pojasnio nekoliko dana uoči premijere, “Boemi” su opera u kojoj se, osim odličnog pjevanja, mora dobro i glumiti, jer je riječ o operi koja ima i veliki dramski naboj. Na jednu od najljepših ljubavnih priča ikad ispričanih, otpjevanih i napisanih publika u bh. prijestonici nije ostala ravnodušna.

Oduševljeno i s pažnjom pratili su umjetnike na sceni NPS-a i priču o modernom boemskom životu koju su nagradili gromoglasnim aplauzom i ovacijama. Opera koja je “preseljena” u današnje vrijeme i koja ima mladu podjelu privukla je publiku svih generacija.

U Narodnom pozorištu Sarajevo “La Boheme” je prvi put izvedena 1950., a do sada je doživjela šest inkarnacija. Posljednja od njih desila se prije 12 godina.

Inače, večerašnjoj operi između ostalih prisustvovali su i ambasador SAD u BiH Erik Nelson (Eric), glumica Mediha Musliović, Jovan Divjak, Izudin Bajrović i Adis Arapović sa suprugom Adisom, Edina Papo i mnogi drugi.

Oglasi

Komentari

NA VRH