PROMOCIJE

Treći mjuzikl zeničkog Ars centra "Mama mila, ode Mia"

Projekt je produkcijski najzahtjevniji

S pres-konferencije. D. J.

Piše: D. J.

19.4.2019

Ars centar iz Zenice, koji je poznat široj javnosti po promociji grada Zenice i BiH kad je u pitanju klasični i savremeni balet, jučer je održao konferenciju za medije na kojoj je najavljen novi projekt, mjuzikl "Mama mila, ode Mia". 

Ovaj mjuzikl je prvenstveno edukativni projekt koji je pretočen u jednu autorsku priču naše današnjice. Sudbina djece i omladine koja je vezana s odlascima drugova, bliskih rođaka, roditelja, prvih ljubavi... Mjuzikl je priča o dvoje mladih koji se rastaju.

Kako je istaknuto na pres-konferenciji, ovaj projekt je produkcijski najzahtjevniji za ARS centar do sada jer se radi o troslojnom segmentu: plesu, pjevanju i glumi. Glavne uloge tumače balerina Ars centra, Sajra Spahić, jedna od najuspješnijih mladih balerina u BiH, i Emir Skopljak, mladi talent koji podjednako dobro svira instrumente i pjeva.

Premijerna izvedba mjuzikla je planirana za nedjelju, 21. april, na velikoj sceni zeničkog pozorišta s početkom od 19 sati. Na sceni će se pojaviti 90 mališana koji će plesati i pjevati uz 12 hitova grupe "Abba".



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.