SARAJEVO

"Take Me Somewhere Nice" otvara program "Velikih 5"

Glavne uloge u filmu igrali su Sara Luna Zorić, Lazar Dragojević i Ernad Prnjavorac

Film je nastao u koprodukciji Holandije i BiH

E.S.

25.4.2019

Film "Take Me Somewhere Nice" bh. rediteljice Ene Sendijarević, koji je bio prikazan na Roterdam Film Festivalu i koji će biti prikazan na ovogodišnjem Kan Film Festivalu, otvorit će program dugometražnog filma 11. omladinskog Film Festivala Sarajevo.

Film će biti prikazan u okviru programa dugometražnog filma "Velikih 5" 11. omladinskog Film Festivala Sarajevo.

Glavne uloge u filmu igrali su Sara Luna Zorić, Lazar Dragojević i Ernad Prnjavorac. Film donosi priču o djevojci Almi, koja iz Holandije dolazi u BiH kako bi posjetila oca kojeg nikad ranije nije upoznala gdje od samog početka ništa ne ide po planu.

Njen rođak Emir joj daje hladan prijem i ruga se njenom lakom životu na Zapadu. Istovremeno, nesporna seksualna hemija dovodi Almu do strastvenog odnosa sa Emirovim najboljim prijateljem, problematičnim Denisom. Dok se prepreke penju, Alma ostaje neustrašivo odlučna da slijedi svoj plan i pronađe oca.

Film je nastao u koprodukciji Holandije i Bosne i Hercegovine, a snimljen je nakon što je Ena ostvarila uspjeh kratkometražnim filmom "Import" iz 2016. godine. Drugi veliki uspjeh za ovaj film slijedi u maju, kada će biti prikazan na Kan Film Festivalu.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.