DOGAĐAJI Festival će biti održan na nekoliko lokacija

Danas počinje manifestacija "Ja BiH... pet dana Zagreba u Sarajevu 2019"

Fena
10.06.2019 15:12

Udruga za promicanje kulture umjetnosti "JA BiH" iz Zagreba u narednih pet dana u Sarajevu organizirat će festival "Ja BiH... pet dana Zagreba u Sarajevu 2019."  

Festival, koji počinje danas i traje do 14. juna, bit će održan na nekoliko različitih lokacija u Sarajevu, a prikazat će brojne igrane filmove, kazališnu predstavu, izložbu, koncete, književno-poetsku večer i gastro event s gostima, saoćili su organizatori na današnjoj pres konferenciji.

Predsjednik Udruge "Ja BiH" Ismet Efendić kazao je da je ovo deseti festival.

- Prijestolnica susjedne zemlje Hrvatske - Zagreb dolazi u Sarajevo i BiH da što raznolikijim i drugačijim programom i sadržajem popuni pet dana. Također, radimo i to obratno da Sarajevo dođe u Zagreb. Tako smo uspjeli deset godina. Uvijek smo imali najbolje namjere da iz onoga šta možemo i šta nam se ponudi dovedemo u Sarajevo, grad koji svi cijene i hvale po kulturi i umjetnosti. Svih tih 10 godina mi smo imali svoje stalne suradnike koji su nas podržavali, u prvom redu to je HKD "Napredak". Nastojali smo da predstavimo najnovije, kao i starije filmove iz Hrvatske, muzičare, umjetničke izložbe, uključujući dosta značajnih umjetnika koji imaju porijeklo iz BiH, a žive i rade u Hrvatskoj - naveo je Efendić.

Suorganizator festivala je Hrvatsko kulturno društvo "Napredak" Središnja uprava Sarajevo, te Napretkov kulturni centar iz Zagreba, a uz podršku Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića, te Kantona Sarajevo.

Tagovi

Sarajevo Zagreb

Komentari

NA VRH