KULTURA

Dževad Karahasan promovirao "Izabrana djela" u Vijećnici

Zaokružena cjelina književnog stvaralaštva ovog renomiranog autora

Piše: A.HODŽIĆ

10.6.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Istaknuti bh. književnik Dževad Karahasan večeras je u prostorijama Kluba knjige u Sarajevu, zajedno sa članovima uredništva izdavačke kuće "Connectum", promovirao novoobjavljeno izdanje knjige “Izabrana djela Dževada Karahasana“ u Vijećnici.

U izbor ovog izdanja uvršten je najrelevantniji dio autorovog pripovjedačkog i esejističkog opusa, počevši od ranih etapa njegovog književnog i umjetničkog sazrijevanja prema esejistici i romanesknim ostvarenjima kojima je stekao status savremenog klasika.

Ovo djelo čine naslovi kao što su zbirka pripovjedaka "Kraljevske legende", "Kuća za umorne" i "Izvještaji iz tamnog vilajeta", romani "Istočni divan", "Sara i Serafina", "Šahrijarov prsten", "Noćno vijeće", "Što pepeo priča", eseji "Dnevnik selidbe", "O jeziku i strahu/Knjiga vrtova". 

Kompletom od deset naslova ljubiteljima Karahasnove književnosti i čitateljskoj publici ponuđena je zaokružena cjelina književnog stvaralaštva ovog renomiranog autora. 

-  Svaki ulazak u Vijećnicu za mene je svojevrsna emotivna arheologija. Ona ima posebno mjesto u mom životu. Književnost je razgovor, a ne monolog, a pisac je kradljivac ljudi, duboko slušam svoje sagovornike i gradim likove - istakao je Karahasan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.