NAGRADE U takmičarskom programu bilo šest pozorišnih komada

Kokan Mladenović osvojio Jajce predstavama "Karolina Nojber" i "Sjećaš li se Doli Bel"

Nagradu za najbolju dramaturgiju dobio je Kemal Bašić za predstavu "Posljednja ljubav Hasana Kaimije“

Fena
08.07.2019 09:19

Sa sinoćnje dodjele nagrada

Foto: Tvrtko Zrile

Proglašenjem najboljih i dodjelom nagrada u Domu kulture Jajce okončane su još jedne Pozorišne igre BiH.

Stručni žiri, u sastavu Hasija Borić, Ljubica Ostojić i Tina Laco, nakon šest odigranih predstava u takmičarskom dijelu, izabrao je najbolje. Najbolja predstava u cjelini je "Karolina Nojber“ u režiji Kokana Mladenovića Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Od šest predstava koje su bile uvrštene u takmičarski program Pozorišnih igara dvije je režirao Kokan Mladenović, kojem je pripala i nagrada za najbolju režiju za predstave "Sjećaš li se Doli Bel" i "Karolina Nojber".

Nagrade za najbolja glumačka ostvarenja pripala su glumcima iz predstave "Sjećaš li se Doli Bel".

Nagrada za najboljeg mladog glumca Pozorišnih igara Bosne i Hercegovine pripala je Davoru Goluboviću za lik Dine Zolja u predstavi "Sjećaš li se Doli Bel“.

Nagrada za najbolji dramski tekst savremenog autora pripala je Dariju Bevandi za tekst "Pink Moon“.

Nagradu za najbolju dramaturgiju dobio je Kemal Bašić za predstavu "Posljednja ljubav Hasana Kaimije“.

Adisa Vatreš-Selimović dobila je nagradu za scenografiju za predstavu "Sjećaš li se Doli Bel“, dok je nagrada za kostimografiju dodijeljena Jeleni Vidović za predstavu "Karolina Nojber“.

Nagradu za najbolju muziku osvojila je Irena Popović za muziku u predstavama "Sjećaš li se Doli Bel“ i "Karolina Nojber.“

Najbolja predstava u cjelini po izboru žirija publike je "Sjećaš li se Doli Bel".

Nakon devet festivalskih dana i šest odigranih predstava u takmičarskom dijelu, ali i bogatog pratećeg programa, zavjesa na daskama koje život znače u Jajcu je spuštena. Na kraju su svi, i direktorica Doma kulture Smiljka Brtan i čuvar ključeva kraljevskog grada glumac Vlado Kerošević i nagrađeni poželjeli prije svega da Pozorišne igre traju, kao i da traje razmjena ljubavi između jajačke publike i glumaca.

Komentari

NA VRH