NAJAVE

Dokumentarac "Keli" na Sarajevo Film Festivalu 21. augusta

Bio je ireprezentativac bivše Jugoslavije, a nestao je početkom agresije na BiH, 17. maja 1992. godine

Muhamed Bikić. Arhiv

Piše: Avaz.ba

5.8.2019

Dokumentarni film "Keli", autora Muhameda Bikića, bit će prikazan na Sarajevo Film Festivalu - BH FILM programu, 21. augusta 2019. godine u Cinema City.

- Iznimno sam sretan sam što će "Keli", film svih nas Sarajlija i Bosanaca i Hercegovaca biti prikazan na našem SFF-u, jer je upravo naš heroj u kopačkama, Želimir Vidović Keli igrao i živio za svoje Sarajevo do posljednjeg daha - kazao je Bikić, koji je upravo za film "Keli", ove godine dobio "Plaketu grada Sarajeva".

Dokumentarac o Keliju snimljen je u Sarajevu, gdje je pokojni Keli živio, igrao, gdje je sahranjen, na ulicama Dobrinje i fudbalskom igralištu u Butmiru, koji nose njegovo ime.

- Projekciju filma posvećujem svom velikom prijatelju koji danas nažalost nije s nama Elviru Ključaninu, nekada zaštitnom znaku SFF-a i Meeting pointa. Rahmetli Elvir je bio veliki navijač Sarajeva i puno je volio Kelija, ali nije dočekao film, koji je žarko želio da napravimo, snimimo - kazao je Bikić.

Želimir Vidović je rođen 17. novembra 1953. godine. Odrastao je u sarajevskom naselju Stup, a svoj fudbalski put počeo je u ilidžanskom Igmanu. Kasnije ga je lopta odvela u sarajevsku Bosnu, a potom i na Koševo te austrijski Gaku. Bio je i reprezentativac bivše Jugoslavije, a nestao je početkom agresije na BiH, 17. maja 1992. godine pri povratku iz koševske bolnice na Dobrinju, gdje je odvezao ranjene sugrađane.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.