KULTURA

Predstavom Dragana Marinkovića počinje obilježavanje 50. rođendana Skenderije

Koncerte će održati Haris Džinović i turski DJ i haus producent Mahmut Orhan, a pored toga, bit će prikazan film o gradnji Centra i izložba

Centar Skenderija. Arhiv

Fena

27.11.2019

Centar Skenderija proslavit će 50. godišnjicu rada bogatim kulturnim i koncertnim programom, koji će početi sutra u dvorani "Mirza Delibašić" predstavom Dragana Marinkovića Mace "Kakva ti je žena, takav ti je život".

Kako je na današnjoj konferenciji za medije kazao direktor Skenderije Amer Kapo, ulaznice za tu predstavu već su rasprodate i nije ih moguće naći u prodaji, a pozvao je sve zainteresirane za ostale manifestacije, da požure i na vrijeme kupe ulaznice, jer je potražnja velika.  

Naglasio je da će na rođendan Skenderije, 29. novembra, u okviru centralne manifestacije, koncerte održati Haris Džinović i turski DJ i haus producent Mahmut Orhan, a pored toga, bit će prikazan film o gradnji Centra Skenderija i izložba.

- Centralna manifestacija obuhvatit će bogat program, a posjetiocima će, između ostalog ,biti predstavljeno 50 godina rada Skenderije. Radi se o objektu koji je promijenio živote brojnih građana i koji kroz historiju prati niz značajnih ciklusa, počevši od Svjetskog prvenstva u stonom tenisu 1972. godine, Olimpijade 1984. pa do ovogodišnjeg EYOF-a - kazao je Kapo.  

Džinovićev koncert u dvorani "Mirza Delibašić" počet će u 20 sati, dok će Orhan u Domu mladih nastupiti od 22 sata. Dan poslije, 30. novembra, nastupit će grupa S.A.R.S., čiji je koncert zakazan za 21 sat u Domu mladih.  

Istog dana će biti upriličen muzičko-scenski spektakl s više od 250 domaćih i stranih izvođača "Carmina Burana", u organizaciji Fondacije "Amadeus". Ta izvedba "Carmina Burane" do sada nije viđena, a premijerno će biti prikazana u Skoplju i Sarajevu.

Predstava "Dame biraju" održat će se 1. decembra u 20 sati u dvorani "Mirza Delibašić". 

Kapo je pozvao sve penzionere Centra Skenderija, odnosno osobe koje su u toj firmi radile nekada u proteklih 50 godina, da se jave u Dom mladih i preuzmu pozivnice za obilježavanje 50. rođendana Centra.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.