SARAJEVO

Festival "Jurislav Korenić" otvoren "Ženom iz prošlosti"

„Dnevni avaz“ tradicionalno dodjeljuje nagradu za najbolju predstavu „Avazov zmaj“

Piše: Avaz.ba

12.12.2019

Otvoren međunarodni festival - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

U Kamernom teatru 55 otvoren je 4. međunarodni teatarski festival „Dani Jurislava Korenića“, koji će trajati do 19. decembra.

Publika je na otvaranju uživala u predstavi „Žena iz prošlosti“ autora Rolanda Šimemelfeninga (Schimemelpfennig) u režiji Nele Vitoševik, a u izvedbi Teatra Kumanovo iz Sjeverne Makedonije.

Ovaj teatarski praznik upotpunit će još šest predstava. Na repertoaru su, također, predstave "Ime" (Pozorište mladih iz Sarajeva), “Cigla” (Gradsko dramsko kazalište "Gavella'' iz Zagreba), “Kako zasmijati Boga” (Narodno pozorište Republike Srpske iz Banje Luke), “Sumrak bogova” (Beogradsko dramsko pozorište), “Slasti slave” (Gradsko pozorište Podgorica), “Sjećaš li se Doli Bel” (Kamerni teatar 55).

I ove godine bit će dodijeljene nagrade za najbolju predstavu, režiju i tekst te nagrade “Žan Marolt” za najboljeg glumca i glumicu.

Također, najtiražniji bh. dnevni list „Dnevni avaz“, kao i tri prethodne godine, tradicionalno dodjeljuje nagradu za najbolju predstavu „Avazov zmaj“.

Žiri festivala, kojim predsjedava reditelj Dino Mustafić, a u čijem sastavu su još Izudin Bajrović, Tatjana Peternek-Aleksić, Larisa Sarajlić-Ramović i Kristina Ljevak, donijet će odluku o laureatima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.