SARTR

BEethovenROCK: Koncert na ljetnoj sceni SARTR-a

Na ljetnoj sceni Sarajevskog ratnog teatra u petak, 3. jula publika SARTR-a imat će priliku poslušati koncert pod nazivom BEethovenROCK

Sarajevski ratni teatar. Ilustracija

A. M. / Avaz.ba

2.7.2020

Nakon što je zbog nepovoljnih vremenskih prilika koncert prethodno otkazan, na ljetnoj sceni Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) u petak, 3. jula publika SARTR-a imat će priliku poslušati koncert pod nazivom BEethovenROCK Gudačkog kvarteta SA Sinfonietta, ovog puta sa jedinstvenim repertoarom kojeg sačinjavaju djela Beethovena, ali i zanimljiv spoj pop i rock pjesama.

Gudački kvartet SA Sinfonietta čine asistentice i profesorice Muzičke akademije u Sarajevu, Tamara Arsovski (violina), Alma Dizdar (violina), Aida Deljkić (viola) i Belma Alić (violončelo). Kvartet aktivno nastupa od 2016. godine i do sada je imao uspješne koncerte na festivalima: Vaclaf, Majske muzičke svečanosti, Sarajevska zima, Baščaršijske noći, Zeničko proljeće i FUU.

Pored standardnog repertoara, fokus gudačkog kvartet SA Sinfonietta je na izvođenju djela savremenih bosanskohercegovačkih kompozitora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.