FESTIVAL

"Baščaršijske noći" otkazane zbog pogoršane epidemiološke situacije

Jubilarni 25. festival "Baščaršijske noći" neće biti održan u tradicionalnom terminu, od 1. do 31. jula, zbog pogoršane zdravstvene i epidemiološke situacije.

Avaz.ba / Fena
03.07.2020 21:08

25. festival "Baščaršijske noći" neće biti održan zbog pogoršane zdravstvene i epidemiološke situacije

Foto: Arhiv

Jubilarni 25. festival "Baščaršijske noći" neće biti održan u tradicionalnom terminu, od 1. do 31. jula, zbog pogoršane zdravstvene i epidemiološke situacije, te nemogućnosti poduzimanja i održavanja svih mjera zaštite od širenja zaraze koronavirusa.

Javna ustanova "Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo" obavještava javnost da se Festival "Baščaršijske noći" ove godine, na žalost, neće održati. Odlučeno je na sastanku ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenana Alikadića i direktora BKC-a Edina Kukavice.

Kako je iz BKC-a obrazloženo, razlog više za donošenje takve odluke priskrbila je i činjenica da bi organizacija svakog javnog događaja koštala više nego što je razumno prihvatljivo, a što bi se u uslovima opće štednje i smanjenja troškova moglo protumačiti kao rasipanje novca poreskih obveznika.

JU BKC KS zadržava obavezu da javnost obavijesti o novostima ukoliko dođe do promjene situacije u Kantonu Sarajevo i Bosni i Hercegovini.

Komentari

NA VRH