OSMO IZDANJE

Trebinje film festival: “Zlatni platan” Ani i Voji

Do 12. avgusta u okviru “Trebinje film festivala” biće prikazano 20 filmova

Otvoren festival. P. Mucović

Piše: P Mucović

8.8.2020

Uručivanjem nagrade “Zlatni platan” za izuzetan doprinos evromediteranskom filmu glumcima Voji Brajoviću i Ani Sofrenović, u Trebinju je večeras počeo osmi “Trebinje film festival”.

Zahvalivši se na nagradi glumica Ana Sofrenović je rekla da je pvi put u Trebinju, gradu koji je prelijep, a uvijek joj je bio mjesto prema moru.

- Presećna sam i što je ovo jedan od rijetkih festivala koji je uspio da se održi u ovoj situaciji. Mnogo je straha, ljudi su u posebnom stanju i drago mi da imaju želju da vide nas glumce, da se ovakve stvari dešavaju i da pokušamo čuvati normalan život što bolje možemo - istakla je ona.

Sa svečanog otvaranja. P. Mucović

Voja Brajović je rekao da nagrade uvijek prijaju, jer su najbolja plata svakom umjetniku, pošto tako zna da nije nešto uzalud radio.

- Posebno mi je drago što sam u Trebinju na filmskom festivalu u ovoj svjetskoj pandemiji i sprečavanju sloboda svih vrsta. Drago mi je da smo tu, da znamo da možemo biti zajedno i izboriti se sa svim problemima što nas tište - naglasio je Brajović.

Festival je svečano otvorila glumica, inače Trebinjka, Nataša Ninković koja je navela da je uzbuđena što je na bini nakon šest mjeseci.

- Jako sam uzbuđena, prvo lično jer sam na bini poslije šest mjeseci, a drugo jer sam ponosna na svoje Trebinje, koje je omogućilo da se, i pored  aktuelne situacije, održi ovakav festival. Film ne može da promijeni sliku stvarnosti, koja trenutno nije baš lijepa, ali može da napuni dušu i srce, da čovjeka učini boljim u pustoši i jalovosti koju živimo. Sačuvajte kulturu i umjetnost, film, ljepotu i dobrotu u vama, ne podrazumjevajte je, nego se borite za nju, jer će vam ona to višestruko vratiti - istakla je Ninković.


Brajović primio priznanje. P. Mucović

Umjetnički direktor trebinjskog festivala mediteranskog i evropskog filma Peđa Milojević je poručio da je i ovo veče posvećeno Nebojši Glogovcu, jer su u Trebinju njegove kolege i njegovi Trebinjci.

Do 12. avgusta u okviru “Trebinje film festivala” biće prikazano 20 filmova, a zbog pandemije virusa korona projekcije su na tri lokacije, Domu mladih, Kulturnom centru I Muzeju Hercegovine.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.