LIFESTYLE

Dozvolite srcu da donosi dobre odluke

Dozvolite srcu da donosi dobre odluke. MG Mivela

Sponzorisani tekst

29.10.2020

Dozvolite srcu da donosi dobre odluke

Srce je prema svojoj ulozi svakako centar našeg tijela. Ono svojim otkucajima pokreće cirkulaciju krvi, koja kroz kardiovaskularni sistem, mišiće i organe snabdijeva neophodnim hranjivim materijama. Njegov zadatak je da pokreće naše tijelo i to radi neprestano, 24 sata, 7 dana u nedjelji, bez odmora. Znamo šta ono radi za nas i šta nam od njega treba, ali koliko često razmišljamo o tome šta je srcu potrebno za obavljanje ovoliko važnog zadatka za nas? Vrijeme je da dozvolimo da nas srce vodi do dobrih odluka koje će prijati i našem srcu i nama.

Prva odluka: balansirana ishrana

Adekvatan unos vitamina i minerala kroz hranu je najbolji način da očuvate zdravlje i spriječite neka od hroničnih oboljenja koja su sve češće uzrokovana lošim životnim navikama, a manje genetskim predispozicijama i anomalijama. Krenite postupno i na početku barem jedan obrok dnevno posvetite svom srcu i neka to bude svježa salata sa zelenim lisnatim povrćem, bademima, sjemenkama bundeve, klicama pšenice ili riba sa grilovanim povrćem. Ovako ćete kroz hranu unijeti i mineral koji mu je neophodan – magnezij. On učestvuje u više od 300 enzimskih funkcija u organizmu, među kojima su pokretanje imuniteta, funkcionisanje nervnog sistema, regeneracija tkiva i metabolizam. Pored hrane bogate magnezijem, oblik ovog minerala koji se najlakše unosi i efikasno apsorbuje je onaj koji se prirodno nalazi u vodi. Upravo je Mg Mivela voda koja u 1l prirodno sadrži 343mg magnezija, optimalnu dnevnu dozu ovog minerala, koja zadovoljava potrebe većine populacije koje su između 300 i 400 mg. , Kao takva u prirodnom obliku, baš onako kako izvire, dolazi do nas , spremna za konzumaciju u svakoj prilici i za sve generacije.

Druga odluka: nađite način da se opustite

Vaše srce voli svaki vaš osmijeh i svaki trenutak u kome nema stresa. U savremenom dobu svi smo fokusirani na dostizanje nekih ciljeva, zadatih ili samoinicijativno postavljenih, i rijetko nalazimo vrijeme za sebe. Neka vas svaki otkucaj srca podsjeti na to koliko je njemu makar i pola sata relaksacije dnevno neophodno. Idite u šetnju, sami ili sa porodicom i prijateljima, pogledajte onu komediju koju dugo odlažete i, barem na kratko, raskinite sa stresom. Pojačajte muziku i zaplešite po kući. Ples uz jednu pjesmu koju možete i otpjevati naglas će biti najljepša muzika za vaše srce koje će nakon toga kucati vedrije i snažnije i voditi vas u nove pobjede. U tijelo unosite dovoljno tečnosti. Preporuka je 6 do 8 čaša vode, a uz Mg Mivelu vodu, prirodno unosite i magnezij koji doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti.

Treća odluka: uvedite redovnu fizičku aktivnost

Ne morate odmah razmišljati o plaćanju članstva u nekoj teretani ili fitness centru. Malim koracima možete doći i do toga, možda čak i do istrčavanja polumaratona ili maratona, ali počnite od, na primjer, biranja stepenica umjesto lifta. Ako imate ljubimca, ne preskačite duže šetnje sa njim, a testirajte koliko možete da ga ispratite i u laganom trčanju. Bicikl ne mora da bude samo vikend aktivnost, već i svakodnevni način da slušate svoje srce i date mu ono što mu je potrebno. Uvijek uz sebe imajte i flašicu Mg Mivele, osvježite se i dodatno obradujte svoje srce koje uz užitak i benefite fizičke aktivnosti, dobija i potreban magnezij, koji doprinosi stvaranju energije i normalnom radu mišića, uključujući srce.

Sve ove odluke ne zahtjevaju radikalne promjene i ne treba ih tako doživljavati. One nisu odricanje, one su ulaganje i način da se prisjetimo stvari koje život čine lijepim i vratimo se na put kojim nas srce vodi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.