PREMIJERA

Mario Knezović iz Zostera na pozorišnim daskama: Ja od jutra nisam stao

Igra u komadu HNK Mostar , koji će biti izveden u petak, 29.januara

Knezović: Prvo pravo iskustvo. HNK Mostar

Piše: M.Sm.

27.1.2021

U Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Mostaru pripremili su novu predstavu „Ja od jutra nisam stao“, a premijerna izvedba održat će se u petak 29. januara 2021. godine s početkom u 19 sati.

Predstavu je prema tekstu Une Vizek režirao Dražen Krešić i kroz ovaj dramski komad pokušat će se odgovoriti na pitanje što bi bilo kada bi muškarci i žene zamijenili uloge.



U tekstu je sama ideja najvrednija

Krešić objašnjava kako je to priča o četiri prijatelja koji se sastaju na večeri i kartanju. Tada počinju privatne drame pojedinaca sa specifičnom inverzijom u osnovnoj premisi komada, a to je da je to svijet u kojem vladaju žene.

- U svijetu ove predstave na svim vodećim pozicijama u tvrtkama su žene, u znanosti, zdravstvu, obrazovanju. Muškarci su submisivni svojim ženama, čuvaju djecu, kuhaju, uzimaju rodiljski dopust. Unutar toga pratimo njihove priče, i osobne i međusobne. U tekstu je sama ideja najvrednija, jer zastupa poziciju ravnopravnosti spolova što je vrlo važna tema koju ne treba ignorirati na uštrb jeftinih šala - kaže Krešić.


S generalne probe. HNK Mostar

Zanimljivo je da uz glumce HNK Mostar, u ovom komadu igra i Mario Knezović, frontmen grupe Zoster. Knezoviću ovo nije prvi dodir s teatrom, ali mu je bez obzira na to, zanimljivo i izazovno iskustvo. Kaže kako je „u isto vrijeme i zabavno i zahtjevno“.


Veliko mi je zadovoljstvo raditi s ovakvim profesionalcima

-Radio sam u Lutkarskom kazalištu prije 20 godina i opet poslije 10, ali mogu reći kako je ovo ipak prvo pravo iskustvo. Veliko mi je zadovoljstvo raditi s ovakvim profesionalcima, a Jelenu Kordić Kuret svakako moram izdvojiti jer mi je veliki uzor od ranije- kaže Knezović.

Uz Knezovića, u predstavi igraju Dražen Pavlović, Ivo Krešić i Ivan Skoko dok sve ženske uloge igra Jelena Kordić Kuret.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.