MEĐUIGRE 0-24

Zijah Sokolović sa svojom monodramom 6. maja na teatarskoj sceni Jelićeva

Moj kabare, “Međuigre 0-24”, želi dodirnuti besmislenost i manjak logike, kaže Sokolović

Nenadmašni majstor improvizacije Zijah A. Sokolović. Agencije

L. K. P.

4.5.2021

Nenadmašni majstor improvizacije Zijah A. Sokolović gostovat će na teatarskoj sceni Jelićeva sa svojom monodramom "Međuigre 0-24" 6. maja, sa početkom u 18 sati.

Zijah  Sokolović, „osuđeni“ kralj monodrame, jedan od najzanimljivijih autora neviđene teatarske energije, u ulozi izvođača, redatelja i dramaturga  na književno kritično satirični način govori  o lepezi društvenih stanja.


Zijah Sokolović, „osuđeni“ kralj monodrame. Agencije

-Moj kabare, “Međuigre 0-24”, želi dodirnuti besmislenost i manjak logike čitavog ljudskog djelovanja sa sviješću da je čovjek uhvaćen u zamku civilizacije i usamljenosti, kao prirodnog stanja, i da se to ne može izliječiti, ali može ublažiti, riječi su Sokolovića.


Ulaznice se mogu nabaviti na novoj biletarnici CKM, radnim danima od 10-12 i od 16-20 sati, kao i dva sata pred predstavu. Karte se mogu rezervisati putem web stranice , oficijalne Facebook stranice ili pozivom na telefonski broj 033-232-595.


Istoga dana za studente Univerziteta u Sarajevu, bit će odigrana predstava “Lijevo desno glumac“, sa početkom u 12 sati.     




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.