MEĐUIGRE 0-24

Zijah Sokolović sa svojom monodramom 6. maja na teatarskoj sceni Jelićeva

Moj kabare, “Međuigre 0-24”, želi dodirnuti besmislenost i manjak logike, kaže Sokolović

L. K. P.

Nenadmašni majstor improvizacije Zijah A. Sokolović

Foto: Agencije


Nenadmašni majstor improvizacije Zijah A. Sokolović gostovat će na teatarskoj sceni Jelićeva sa svojom monodramom "Međuigre 0-24" 6. maja, sa početkom u 18 sati.

Zijah  Sokolović, „osuđeni“ kralj monodrame, jedan od najzanimljivijih autora neviđene teatarske energije, u ulozi izvođača, redatelja i dramaturga  na književno kritično satirični način govori  o lepezi društvenih stanja.

  • Zijah  Sokolović, „osuđeni“ kralj monodrame

    Zijah Sokolović, „osuđeni“ kralj monodrame

    Foto: Agencije


-Moj kabare, “Međuigre 0-24”, želi dodirnuti besmislenost i manjak logike čitavog ljudskog djelovanja sa sviješću da je čovjek uhvaćen u zamku civilizacije i usamljenosti, kao prirodnog stanja, i da se to ne može izliječiti, ali može ublažiti, riječi su Sokolovića.

Ulaznice se mogu nabaviti na novoj biletarnici CKM, radnim danima od 10-12 i od 16-20 sati, kao i dva sata pred predstavu. Karte se mogu rezervisati putem web stranice , oficijalne Facebook stranice ili pozivom na telefonski broj 033-232-595.

Istoga dana za studente Univerziteta u Sarajevu, bit će odigrana predstava “Lijevo desno glumac“, sa početkom u 12 sati.     

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na