SVEČANOST U ZENICI

Predstava „Sedam strahova“ pobjednica 20. festivala bh. drame

Nagrada "Adem Ćejvan" za životno djelo dodijeljena je istaknutom bosanskohercegovačkom glumcu Vladi Keroševiću

Sa dodjele nagrada. BNP Zenica

Fu. M.

20.9.2021

Nakon odigranih sedam predstava u Takmičarskom programu 20. festivala bosanskohercegovače drame Zenica 2021. dodijeljene su festivalske nagrade u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica.

Nagrada "Adem Ćejvan" za životno djelo 20 festivala bosanskohercegovačke drame Zenica 2021. dodijeljena je istaknutom bosanskohercegovačkom glumcu Vladi Keroševiću.

Predstave u okviru Takmičarskog programa 20 festivala bosanskohercegovačke drame Zenica 2021. je ocjenjivao Stručni žiri u sastavu: dramaturginja Asja Krsmanović (predsjednica), glumac Vahid Džanković (član) i reditelj Ivan Plazibat (član) i dodijelio je ukupno devet nagrada.

Nagrada i Tatjani Šojić. BNP Zenica

Nagrada za najbolju dramatizaciju dodjeljena je Emini Omerović i Selmi Spahić za predstavu "Sedam strahova". Glavnu nagradu Festivala bh. drame za najbolju predstavu u cjelini dobila je predstava "Sedam strahova" u koprodukciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i 20. festivala bh. drame Zenica 2021, a nagradu za najbolju režiju je osvojila Selma Spahić za režiju predstave "Sedam strahova".

Nagradu za najbolje glumačko ostavrenje je osvojio Ermin Bravo za ulogu Besima u predstavi "Sedam strahova", a nagrade za najbolje glumice su dobile Gordana Boban i Tatjana Šojić za uloge u predstavi "Schindlerov lift".

Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje mladog glumca je dobio Davor Golubović za uloge u predstavi "Schindlerov lift". Nagrada za najbolju epizodnu ulogu dodjeljena je Erminu Sijamiji za ulogu u predstavi "To nikad nigdje nije bilo" i Snežani Vidović za ulogu u predstavi "Sedam strahova".

Nagradu "Radovan Marušić" za najbolje likovno oblikovanje predstave osvojile su Lejla Hodžić i Mirna Ler za kostim i scenografiju u predstavi "Sedam strahova".

Vlado Kerošević. BNP Zenica

Nagrada za najbolju scensku muziku dodijeljena je Leonardu Šariću i Nedimu Zlataru (Basheskia & Edward EQ) za muziku u predstavi "Sedam strahova", a nagradu "Antun Marinić" za najbolji scenski pokret dobio je Thomas Steyaert za predstavu "Sedam strahova".

Novinarski žiri Festivala je radio u sastavu: Velida Kulenović (predsjednica), Draženko Jurišić (član), i Berina Pašalić (članica). Nagrada Novinarskog žirija za najbolju festivalsku izvedbu je pripala predstavi "Sedam strahova" u koprodukciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i XX festivala bh. drame Zenica 2021.

Žiri publike je radio u sastavu: Lejla Abazović (predsjednica), Nina Zablocki (članica) i Adis Kriko (član). Nagrada Žirija publike za najbolju predstavu je pripala predstavi "Sedam strahova" u koprodukciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i XX festivala bh. drame Zenica 2021.

Nagradu za najbolju glumicu Festivala je dobila Jasmina Dedić-Ibrić za ulogu Izi u predstavi „Kreketanje“, a Nagradu za najboljeg glumca Ermin Bravo za ulogu Besima u predstavi "Sedam strahova".

Sa dodjele nagrada. BNP Zenica

Nakon Ceremonije dodjele nagrada, izvedena je predstava „Lijevo desno glumac“ autora Zijaha Sokolovića u čast nagrađenih, čime je okončano jubilarno dvadeseto izdanje Festivala bosanskohercegovačke drame Zenica 2021.


Sve programske aktivnosti Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i 20 festivala bosanskohercegovačke drame Zenica 2021. su se odvijale u skladu sa propisanim higijensko-epidemiološkim mjerama.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.