BNP ZENICA

Noć teatra u šesnaest bosanskohercegovačkih gradova

Ovogodišnja Noć teatra će biti upriličena u subotu, 20. novembra, širom Bosne i Hercegovine

Krdžalić i Handanović. BNP Zenica

L. S. R.

16.11.2021

Povodom nastupajuće Evropske manifestacije Noć teatra – Noć teatra BiH 2021. u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica je održana konferencija za medije na kojoj su govorili koordinatorica Noći teatra BiH Merima Handanović i izvršni producent Denis Krdžalić.

 Ovogodišnja Noć teatra će biti upriličena u subotu, 20. novembra, širom Bosne i Hercegovine. Zemlje učesnice međunarodne teatarske manifestacije "European Theater Night", koja okuplja i ujedinuje evropske teatarske djelatnike i publiku su Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Belgija, Srbija, Crna Gora, Češka, Bugarska, Slovenija, Austrija, Mađarska i Slovačka.

Prema riječima Merime Handanović početkom septembra je upućen poziv za sva javna, nezavisna i privatna pozorišta/kazališta, centre za kulturu, institute, ustanove, udruženja, biblioteke, muzeje, druge umjetničke organizacije, školske i visokoškolske ustanove, kao i za sve druge subjekte koji se bave određenim oblikom scenskih, izvedbenih i muzičko-scenskih umjetnosti, da svojim programom tokom Noći teatra BiH 2021. doprinesu razvoju i dodatnoj afirmaciji teatarske djelatnosti, savremene umjetničke produkcije i stvaralaštva, te ukupne kreativnosti u BiH.



Denis Krdžalić. BNP Zenica

 Handanović je istakla da je ove godine uprkos pandemiji veliki odziv i da u ovoj Noći teatra u Bosni i Hercegovini učestvuje čak 24 učesnika iz 16 gradova sa izuzetno bogatim i raznovrsnim programskim aktivnostima. Bosansko narodno pozorište Zenica 12. put je koordinator ove značajne pozorišne i kulturne Manifestacije..

 Denis Krdžalić, izvršni producent manifestacije, izjavio je da će ovogodišnja Noć teatra biti održana u Zenici, Mostaru, Srebreniku, Sarajevu, Živinicama, Banjoj Luci, Kaknju, Travniku, Tuzli, Brčkom, Mrkonjić Gradu, Bugojnu, Zavidovićima, Laktašima, Konjicu i Gornjem Vakufu. U 16 bosanskohercegovačkih gradova bit će upriličeno 38 programskih aktivnosti - uz predstave tu su i promocije knjiga, radionice za djecu i odrasle...

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.