BH. PREMIJERA

Film "Švedsko srce moje majke" sinoć predstavljen u Sarajevu

Od četvrtka, 3. februara, publika će imati priliku da uživa u ovom filmskom ostvarenju u kinima širom Bosne i Hercegovine

“Švedsko srce moje majke” je film o majčinskoj ljubavi i prijateljstvu. Agencije

L. K. P.

29.1.2022

Igrani film “Švedsko srce moje majke” po scenariju nedavno preminulog pisca Zilhada Ključanina, a u režiji Adisa Bakrača, sinoć je premijerno prikazan u Cineplexx-u Sarajevo. 


Nakon sarajevske premijere, bit će upriličene svečane projekcije u Zenici i Kiseljaku. Agencije

Osim protagonista i producentskog tima, premijeri su prisustvovale i brojne zvanice, među kojima i glumac Mirvad Kurić, reditelji Ahmed Imamović, Nenad Đurić, Srđan Šarenac, glumac Adnan Hasković, slikar Adin Hebib i mnogi drugi.

Nakon sarajevske premijere, bit će upriličene svečane projekcije u Zenici i Kiseljaku, a već od četvrtka, 3. februara, publika će imati priliku da uživa u ovom filmskom ostvarenju u kinima širom Bosne i Hercegovine.


Ekipa filma. Agencije

“Švedsko srce moje majke” je film o majčinskoj ljubavi i prijateljstvu koje prevazilazi jezičke i kulturološke barijere, upoznavajući nas i sa najskrivenijim ljudskim osjećanjima koje, u ovom slučaju, neprekidno ispunjavaju samo ljubav i nada za boljim i ljepšim sutra. Glavne uloge ostvaruju Faketa Salihbegović-Avdagić, Nermin Omić, Irina Dobnik, Armin Omerović, Aida Bukva i drugi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.