BH. PREMIJERA

Film "Švedsko srce moje majke" sinoć predstavljen u Sarajevu

Od četvrtka, 3. februara, publika će imati priliku da uživa u ovom filmskom ostvarenju u kinima širom Bosne i Hercegovine

L. K. P.

“Švedsko srce moje majke” je film o majčinskoj ljubavi i prijateljstvu

Foto: Agencije


Igrani film “Švedsko srce moje majke” po scenariju nedavno preminulog pisca Zilhada Ključanina, a u režiji Adisa Bakrača, sinoć je premijerno prikazan u Cineplexx-u Sarajevo. 

  • Nakon sarajevske premijere, bit će upriličene svečane projekcije u Zenici i Kiseljaku

    Nakon sarajevske premijere, bit će upriličene svečane projekcije u Zenici i Kiseljaku

    Foto: Agencije


Osim protagonista i producentskog tima, premijeri su prisustvovale i brojne zvanice, među kojima i glumac Mirvad Kurić, reditelji Ahmed Imamović, Nenad Đurić, Srđan Šarenac, glumac Adnan Hasković, slikar Adin Hebib i mnogi drugi.

Nakon sarajevske premijere, bit će upriličene svečane projekcije u Zenici i Kiseljaku, a već od četvrtka, 3. februara, publika će imati priliku da uživa u ovom filmskom ostvarenju u kinima širom Bosne i Hercegovine.

  • Ekipa filma

    Ekipa filma

    Foto: Agencije


“Švedsko srce moje majke” je film o majčinskoj ljubavi i prijateljstvu koje prevazilazi jezičke i kulturološke barijere, upoznavajući nas i sa najskrivenijim ljudskim osjećanjima koje, u ovom slučaju, neprekidno ispunjavaju samo ljubav i nada za boljim i ljepšim sutra. Glavne uloge ostvaruju Faketa Salihbegović-Avdagić, Nermin Omić, Irina Dobnik, Armin Omerović, Aida Bukva i drugi.

Više o temi Film

NEZGODA NA KARIBIMA
Elizabet Harli oporavlja se od povrede
NA VRH

Podijeli članak na