SARADNJA TEATARSKIH KUĆA

Predstava Narodnog pozorišta Sarajevo sutra gostuje u Crnoj Gori

5. maja je crnogorska predstava Kraljevskog pozorišta Zetski dom Cetinje gostovala u NPS-u sa istoimenom predstavom koju je režirao Andraš Urban

Detalj iz predstave NPS-a "Leptir". NPS

N. Aj.

6.5.2022

U subotu, 7. maja u 20 sati, ansambl Drame Narodnog pozorišta Sarajevo će pred crnogorskom publikom izvesti dramsku predstavu "Leptir" u režiji Emira Zumbula Kapetanovića, rađenu po tekstu Aleksandra Radunovića.

Predstava će bit izvedena u Kraljevskom pozorištu Zetski dom Cetinje.


Detalj iz predstave NPS-a "Leptir". NPS

Gostovanje se realizuje u okviru saradnje ove dvije teatarske kuće.

- Problem ovih ljudi se desio jer su predugo bili u tišini. Kada su progovorili, progovorili su jezikom kojim se nisu međusobno mogli da razumiju. Danas porodica, kao institucija, doživljava krizu. Porodica je ugrožena i devastirana. Ova predstava će biti upozorenje svima da postanu svjesni šta se može desiti ako podrodica ne komunicira. Ovo je primjer i pokazatelj gdje destrukcija može odvesti porodicu. Ukoliko je na prvom mjestu bilo koja stvar (karijera, novac, rivalstvo…), a ne porodica, već je propast tu - rekao je o predstavi reditelj Emir Zumbul Kapetanović.


Detalj iz predstave NPS-a "Leptir". NPS

U predstavi igraju Sanela Pepeljak, Aleksandar Seksan i Ermin Sijamija.

Podsjećamo, 5. maja je crnogorska predstava Kraljevskog pozorišta Zetski dom Cetinje gostovala u NPS-u sa istoimenom predstavom koju je režirao Andraš Urban, a u njoj glume Ana Vujošević, Srđan Grahovac i Dejan Ivanić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.