PREPUNA SALA

Promovisana knjiga "Tuzlanski čuvari svjetlosti - Istorija fotografije", autora Faruka Ibrahimovića

Još od Tuzlanskih vremeplova, Dragiše Trifkovića, nije bilo štampanja ozbiljnijih djela

Piše: A. B.

5.11.2022

Sa održane promocije - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Promocija knjige "Tuzlanski čuvari svjetlosti - Istorija fotografije": Radi se o djelu koje sadrži priče o više od 40 tuzlanskih fotografa.


Promotori akademik i novinar

U prepunoj sali Galerije GM u Tuzli danas je održana promocija dugo očekivane knjige u slici i riječi “Tuzlanski čuvari svjetlosti – Istorija fotografije”, autora Faruka Ibrahimovića, umjetničkog fotografa.

Riječ je o vrijednoj knjizi koja je posvećena istoriji fotografije u Tuzli, kaže autor. Promotori su bili akademik prof. dr. Enver Mandžić i novinar Zlatko Dukić.


Priprema od 2022.

Priprema knjige trajala je od 2002. godine, a razlog što ranije nije predstavljena, svakako su problemi finansijske prirode. U našem društvu već decenijama ima novca za raznorazne događaje manje vrijednosti, a nema za knjige, posebno kao što je ovo kapitalno djelo.

Još od Tuzlanskih vremeplova, Dragiše Trifkovića, nije bilo štampanja ozbiljnijih djela, a knjiga “Tuzlanski čuvari svjetlosti – Istorija fotografije” to uistinu jeste i bez sumnje će zauzeti bitno mjesto u kulturi i bibliografiji grada Tuzle.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.