BKC U SARAJEVU

Peti sajam "Knjige u nišama": Pero Zubac na svečanom otvaranju

U okviru programa Jutro sa autorom predstaviće se: Andrej Nikolaidis, Vahidin Preljević, Bisera Alikadić, Feđa Gudić i Amir Kolar

Pero Zubac. Bosanski kulturni centar

Piše: L. S. R.

28.11.2022

Peti Sajam "Knjige u nišama" - KUN će biti svečano otvoren, u utorak, 29. novembra u 19 sati u Galeriji BKC-a. U okviru programa svečanog otvorenja, publici će se zajedno sa svojim gostima u 19.30 sati predstaviti čuveni bosanskohercegovački pjesnik i jedan od najpopularnijih pjesnika s područja bivše Jugoslavije, Hercegovac, Mostarac, Pero Zubac. 

Sajam će biti otvoren za sve ljubitelje knjige od 29. novembra do 3. decembra u Bosanskom kulturnom centru u periodu od 10.30 do 20.30 sati, ulaz je slobodan.

Osim kupovine novih izdanja knjiga, koje će biti u ponudi po pristupačnim cijenama, Sajam KUN i ove godine nudi vrlo bogat i zanimljiv cjelodnevni program.

U okviru programa Jutro sa autorom predstaviće se: Andrej Nikolaidis, Vahidin Preljević, Bisera Alikadić, Feđa Gudić i Amir Kolar.


Ukupno će biti održano 20 programa koji između ostalog uključuju: promocije knjiga i projekata, radionice, druženje i razgovore sa književnicima itd.

Njegovi pokretači i organizatori su JU „Bosanski kulturni centar KS“ i Zajednica izdavača/nakladnika Bosne i Hercegovine. Cilj Sajma, koji se ove godine održava pod sloganom „Mislim dakle čitam“, jeste afirmacija bosanskohercegovačkog izdavaštva/nakladništva, promocija knjige kao temeljnog javnog dobra za kulturni razvoj, te njegovanje i protežiranje kulture čitanja u našem društvu.

U niše jednog od najljepših objekata u Sarajevu, nekadašnje sefardske sinagoge, svoje knjige izložit će vodeći bosanskohercegovački profesionalni izdavači, koji potpisuju većinu izdavačke produkcije u Bosni i Hercegovini, a najnovija izdanja će također predstaviti i izdavačke kuće iz regiona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.