LJEPOTA I MODA

Tri savjeta za uklanjanje masnog odsjaja s čela, brade i nosa

Njega kože

(J. Be.)

1.8.2014



Sjaji li vam se područje nosa, brade i čela žlijezde lojnice vam vjerovatno proizvode dodatne količine sebuma, koji začepljuje pore i stvara mitisere. Doskočite tim problemima unaprijed uz pomoć učinkovitih savjeta za njegu kože lica.


1. ČIŠĆENJE

Prvi korak u rješavanju masnog sloja s T zone jest odgovarajuće čišćenje lica ujutro i navečer. Odaberite nježni tonik za umivanje s niskim PH vrijednostima koji će ukloniti višak masnoća s površine kože, ali neće uništiti zaštitni sloj. Lice nemojte tretirati agresivnim sapunima jer ćete postići suprotni efekat. Jednom sedmično napravite i piling kože koji će ukloniti mrtve stanice i nečistoće s površinskog sloja kože.

2. NJEGUJUĆA MASKA

Barem jednom sedmično priuštite si masku za lice koji će ukloniti višak masnoća s područja brade, nosa i čela. U tom zadatku posebno će biti učinkovita zelena glina, običan svježi krastavac narezan na kriške ili "smoothie" napravljen od malo zobene kaše, jednog svježeg krastavca i kašike jogurta kojeg je dobro držati na očišćenom licu oko pola sata, a potom isprati hladnom vodom.

3. NJEŽNI MAKE-UP

Agresivne kreme i kozmetički proizvodi dodatno će zamastiti T zonu. Zato birajte nježne pudere i druge preparate za lice. Najbolje bi bilo aplicirati organske proizvode za lice s prirodnim AHA kiselinama, te vitaminima A i E.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.