LJEPOTA I MODA

Na „Miss Globe International" u Azerbejdžanu predstavljat ću i BiH

Esma Voloder, Australka bosanskih korijena

Al. B

8.8.2014

 

Studentica psihologije bosanskog porijekla, Esma Voloder predstavljat će Australiju na takmičenju za "Miss Globe International" u Azerbejdžanu 27. avgusta ove godine. Djevojka rođena u izbjegličkom kampu u Austriji imala je pet mjeseci kada je s roditeljima stigla u Australiju.

 

Iako rođena van domovine, u kojoj je bjesnio rat, ne odriče se svojih bosanskih korijena.

 

– Radujem se što predstavljam Australiju, ali u svom srcu ću predstavljati Bosnu i Hercegovinu – kazala nam je Voloder.

Dvadesetdvogodišnja studentica do sada je osvojila brojne titule, poput "Miss Teen Australia" 2008. godine, među najljepšim Australkama bila je i kasnije, osvajala je titulu "Best beach/beauty body", a prošle godine, nakon ulaska među pet najboljih na izboru za Miss Australije, osvojila titulu "Miss World Top Model" i izabrana za "Miss Supranational Australia".


Pored redovnog školovanja uključena je u modnu industriju, promociju turizma zemlje u kojoj živi u Dubaiju, Pakistanu, Indiji, Evropi i Aziji. Uključena je i u rad humanitarnih organizacija, ambasador je fondacije "Bully Zero Australia" i trenutno radi na prikupljanju sredstava za žrtve poplava u BiH.

 

Finale "Miss Globe International" održava se u Bakuu, a na njemu će učestvovati 120 djevojaka. Esma će se takmičiti u konkurenciji od 120 djevojaka širom svijeta, u direktnom TV prijenosu u 58 zemalja, na azerbejdžanskom, turskom i engleskom jeziku.

 

Pobjednicu očekuje stan u Istanbulu i druge nagrade. Podrška Esmi Voloder već stiže putem Facebook stranice: https://www.Facebook.com/MissGlobeAustralia

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.