LJEPOTA I MODA

Četiri jednostavna trika za lako određivanje podtona kože

Podlaktice, nakit i bijela odjeća

(J. Be.)

14.8.2014

Četiri jednostavna trika pokazuju kako lako odrediti podton kože, pa tako plave i ljubičaste žile na podlaktici ukazuju na hladni podton, a zelene na topli.

Pravi podton kože otkrivaju podlaktice, nakit i bijela odjeća Fotolia Koža koja lako tamni najčešće ima topli podton

Podton je pigment vidljiv ispod kože i razlikuje se od boje puti. Za razliku od boje puti, podton je nepromjenjiv. Dijeli se na tri kategorije, hladni, topli i neutralni. Hladni podton ima roze0, crvene i plavičaste nijanse, topli karakteriziraju žuta ili zlatna boja, dok je neutralni kombinacija prethodna dva, piše About.com.

Bijela odjeća otkriva pravi podton

Kod određivanja pravog podtona najbolje je isprobati trik s bijelom bojom. Očistite makeup, kosu skupite u rep i licu primaknite najprije bijelu majicu, a potom prljavo bijelu. Pristaje li koži bolje bijela boja riječ je o toplom podtonu, a odgovara li joj više prljavobijela podton kože je hladni. Ako licu pristaju obje varijante, podton kože je neutralan.
 
Sunce pomaže u određivanju podtona

Osim boje odjeće, podton kože može otkriti i utjecaj sunčevih zraka. Koža koja lako tamni najčešće ima topli podton, dok ona koja brzo crveni ili izgori ima hladni podton. Koža koja dobro prima boju, ali je ujedno sklona crvenilu najčešće ima neutralni podton.
Zlato ili srebro - svaki podton ima svoj nakit

Nakit je odličan način za otkrivanje pravog podtona. Zlatni nakit bolje stoji toplom podtonu, a srebrni hladnom. Neutralni podton podnosi obje kombinacije.

Provjerite podlaktice

Najlakši način da odredite podton svoje kože je da na podlaktici pogledate boju krvnih žila. Plave i ljubičaste žile ukazuju na hladni podton, a zelene na topli. Neutralan podton karakteriziraju plavozelene krvne žile, piše Byrdie.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.