LJEPOTA I MODA

Četiri najbolje kamuflaže za prikrivanje iritantnog podbratka

Neizbježna posljedica starenja ili povećanja tjelesne težine

(A. Sm.)

23.8.2014

Mlohavi podbradak jedna je od neizbježnih posljedica starenja ili ipak povećane tjelesne težine. Otkrivamo vam nekoliko trikova kako ćete ga malo "ispeglati", odnosno učiniti ga manje vidljivim uz pomoć šminke, frizure i odjeće

Šminka

Podbradak se može skriti bronzerom. Odaberite bronzer nekoliko nijansi tamniji od pudera te ga debelim kistom nanesite na područje uz donji rub vilice, te ga raspršite po gornjem dijelu vrata. On će napraviti tamniju sjenu koja će podbradak staviti u drugi plan.

Rumenilom istaknite jagodice, a olovkom ili tušem te maskarom naglasite oči koje će tako izgledati puno veće i potpuno će odvući pažnju od brade.

Frizura

Protiv podbratka se možete boriti i frizurom. Nikako nemojte šišati kosu u razini brade, a nije dobro ni ako je predugačka jer obje frizure u prvi plan stavljaju neželjeni podbradak.

Najbolja je srednja dužina kose. Idealne frizura je duži bob čiji vrhovi se protežu ispod brade pa sve do linije vrata te koso rezani bob koji opisuju duži pramenovi uz lice i kraći stražnji dio kose.

Imate li dugu kosu, neka bude stepenaso ošišana uz blage kovrdže zahvaljujući kojima brada neće biti u prvom planu.

Odjeća i nakit

Zaboravite na dolčevite kao i bluze zakopčane do grla, koje vašu bradu i podbradak čine još naglašenijim. Birajte stoga malo otvoreniji dekolte.

Nikada nemojte nositi ogrlicu pripijenu uz vrat koja će vrat vizualno prerezati na pola i samo još više naglasiti vaš podbradak. 

Pravilno držanje

Ako se držite pogrbljeno i hodate spuštene brade vaš će se podbradak kao i opuštena koža vrata u trenu naći u prvom planu. Stoga, držite se uspravno, spustite ramena i ponosno podignite glavu.

I vježba koja se zove "poljubi plafon" vrlo je učinkovita i ne zahtijeva mnogo vremena. Nagnite glavu unazad i namjestite usne kao da planirate poljubiti plafon. Ponavljajte poljupce u četiri serije po deset puta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.