LJEPOTA I MODA

Make up koji bi trebala držati u frižideru

Vlaga, svjetlost i visoka temperatura ubija njihovu i dugotrajnost

(J. Be.)

8.9.2014

 

Što se parfema tiče, jako je dobro poznato što ubija njihovu kvalitetu odnosno dugotrajnost - vlaga, svjetlost i visoka temperatura

Već vidimo kako ćete, nakon što ovo pročitate, krenuti praviti mjesta u frižideru...

Jasno je kao dan da obožavamo lijepo i uredno našminkane oči, smokey eyes, ruž koji se ne razlijeva i parfem koji je dugotrajan. Kako bi vam make up trajao što duže, obavezno ga držite u frižideru.

Ono za što biste svakako trebali pronaći mjesta u frižideru su razne makeup olovke, ruževi i parfemi. Olovke za oči i usne često omekšaju na sobnoj temperaturi zboč čega su neprecizne za nanošenje te lako lomljive. Niske temperature svakako će ih stvrdnuti, kao i ruževe za usne.

Što se parfema tiče, jako je dobro poznato što ubija njihovu kvalitetu odnosno dugotrajnost - vlaga, svjetlost i visoka temperatura. Parfeme biste trebali čuvati na suhim, mračnim i hladnim mjestima kako bi vam što duže trajali. Znamo da frižideri i nisu najsuša mjesta, no pospremite li parfeme u frižider u hermetički zatvorenu posudu, nećete imati problema.

Dodatni razlog zbog čega je frižider pogodan za skladištenje makeupa su niske temperature koje nimalo ne pogoduju bakterijama koje se često zadržavaju upravo na našim makeup poslasticama. Zatvorite ih u frižideru i recite im zbogom!

fridge

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.