Roberto Cavalli prodao svoje modno carstvo Clessidri

Finansijski detalji dogovora nisu objavljeni

Onasa
03.05.2015 10:03

Roberto Cavalli prodao je svoje modno carstvo italijanskoj private equity kompaniji Clessidra, zajedno sa manjinskim suinvestitorima, kineskim fondom L-GAM i Chow Tai Fook Enterprises Limited.

Finansijski detalji dogovora nisu objavljeni, ali svjetski mediji prenose da je Roberto Cavalli vrijedan između 380 miliona eura i 390 miliona eura.

Kompanija je povećala konsolidovani promet sa 201 milion eura u 2013. godini na 210 miliona u prošloj, kada je dostigla 22,4 miiliona eura dobiti prije prije plaćanja kamate, oporezivanja, depresijacije i amortizacije (EBITDA), prenose svjetske agencije.
Cavalli je prodao 90 odsto dionica modne kuće, dok je deset odsto zadržao u svom vlasništvu.

Kriza u Ukrajini pogodila je prodaju kompanije glavnim ruskim kupcima, zbog sankcija Evropske unije (EU).
 "Izuzetno sam zadovoljan da smo potpisali ovaj sporazum s italijanskim partnerom koji će, siguran sam, dalje razvijati ono što sam izgradio u životu", rekao je Cavalli.
Clessidra će pružiti finansijske, menadžerske i ljudske resurse koji će omogućiti kompaniji da dalje raste i suoči se s izazovima stalnog razvoja tržišta i luksuza.
Roberto Cavalli je jedan od najvažnijih italijanskih modnih brendova poznat širom svijeta.
Osnovana u Firenci sedamdesetih godina, kompanija je postala brend na medžunarodnom tržštu luksuzne robe, zahvaljujući širokoj mreži od oko 200 mono-brand butika.


 

NA VRH