LJEPOTA I MODA

OVO NISTE OČEKIVALI Evo kako muškarci reaguju na žene koje se ne šminkaju!

Pokazala svoju prirodnu ljepotu

Mi. K.

7.5.2015

Koliko puta ste čule čuvenu mušku frazu kako ste “sigurno mnogo ljepše bez šminke”?

Koliko puta su vas ti isti muškarci pitali da li se osjećate dobro zato što ste “malo ublijedeli” ili da li ste se dobro naspavale nakon što su primjetili tamne kolutove ispod vaših očiju, i to baš onog dana kada ste rješili da preskočite svoj uobičajeni make up ritual?

Svim ženama je odavno jasno da muškarci, jednostavno, ne razumiju šminku, njenu funkciju ali ni moć. Mnogi muškarci obožavaju "prirodnu ljepotu" Kim Kardashian, a ni ne slute da je za postizanje ovog “natural looka” potrebno nekoliko sati i profesionalni šminker opremljen čitavim arsenalom različitih korektora, pudera, bronzera, maskara, sjenki za oči…

Poznata komičarka Amy Schumer se pozabavila ovom temom i snimila urnebesan video pod nazivom Girl, You Don’t Need Makeup (Djevojko, šminka ti ne treba). U kratkom video klipu, u komičarkinu kuću upadaju članovi boy benda i pjesmom je ubjeđuju da skine šminku s lica i pokaže svoju prirodnu ljepotu.

Međutim, kada Amy posluša njihov savjet i skine svu šminku sa lica, momci bivaju prestravljeni prizorom i tvrde da će biti “najljepša djevojka u državi ako stavi samo malo podloge za puder”, kao i da će “njene svjetle obrve izgledati mnogo bolje ako stavi maskaru”. Amy stavlja sve više i više šminke, dok joj momci predlažu da joj kao inspiracija posluže – klovnovi!

Iako je svrha ovog videa bila da nasmije kako pripadnice ženskog, tako i pripadnike muškog pola, Amy je putem Twittera zamolila svoje ženske fanove da se fotografišu bez trunke šminke i ove selfije objave pod hashtagom #girlyoudontneedmakeup kako bi ohrabrila djevojke širom svijeta da prihvate i zavole svoju prirodnu ljepotu.

Urnebesni video možete pogledati ovdje:

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.