LJEPOTA I MODA

CANNES Brojne ljepotice zablistale na francuskoj rivijeri

Prošetale se u raskošnim kreacijama najprestižnijih modnih dizajnera

(Dž. Č.)

14.5.2015

Jučerašnjom premijerom filma 'La Tete Haute' ('Standing Tall') otvoren je 68. Cannes Film Festival. Crvenim tepihom na francuskoj su se rivijeri prošetale slavne glumice i manekenke u raskošnim kreacijama najprestižnijih modnih dizajnera, a evo i koje su nam haljine posebno privukle pažnju prenosi Cosmopolitan.

Naomi Watts

Prelijepa Naomi i ovoga se puta smjestila na sam vrh najbolje odjevenih odlučivši se za srebrnu haljinu Elieja Saaba s raskošnim šlepom od perja. Iako je bogata dijamantna ogrlica nepotrebna (da ne kažemo suvišna), svejedno nam nije uspjela skrenuti s pažnju s jedne od naljepših haljina koje su ikada prošetale crvenim tepihom Cannesa.

2
Lupita Nyong'o

Lupita je još jednom privukla pažnju raskošnom nijansom odabravši plisiranu haljinu od šifona u boji žada, ukrašenu ručno utkanim kristalima i cvjetovima od svile koju potpisuje kuća Gucci. Kao i uvijek, ni ovoga puta nije izostao detalj u kosi, a ovoga je puta odabir pao na antikni Gucci zlatni ukras. Mnoge je još jednom oborila s nogu!

3

Fan Bingbing

Azijska ljepotica ostavila je sve bez daha pojavivši se u haljini koju potpisuje Ralph & Russo Couture. Otmjena kreacija u nježnoj rozoj nijansi ukrašena je zelenim motivima cvijeća i paunova, simboličnima u kulturi Kine u 18. stoljeću. Raskošan Chopard nakit upotpunio je dojam i osigurao da Fan ostane zapamćena kao jedna od nasofisticiranijih posjetiteljica ovogodišnjeg Cannesa.

4

Hofit Golan

Zanosna voditeljica FashionTV-a odlučila se za haljinu s potpisom Jean Fares Couture koja izgleda potpuno drugačije od svih haljina koje smo do sada navikli gledati. S prednje strane uz tijelo se pripija crna čipka, dok sa stražnje strane haljina izgleda kao raskošna krinolina s bogatim šlepom. Nama se jako sviđa!

5

Leila Bekhti

Francuska glumica Leila Bekhti zablistala je u zanimljivoj haljini u boji slonovače koju potpisuje Giambattista Valli. Haljina bogata slojevima i raskošnim šlepom pristajala joj je kao salivena, a decentan izbor sandala i nakita pobrinuo se da upravo ova predivna kreacija ostane u prvom planu.

6

Sienna Miller - Lanvin

7

Frédérique Bel - Zuhair Murad

8

Doutzen Kroes - Atelier Versace

9

Bar Rafaeli 

10

Natalie Portman - Dior

11

Karlie Kloss - Atelier Versace Couture

12

Julianne Moore - Armani Privé

13

Katrina Kaif - Oscar de la Renta

14

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.