LJEPOTA I MODA

UPOZNAJTE ČAČKALICU: Dužina njenih nogu je otprilike prosječna visina kineske devojčice!

Za sve je kriva genetika

(J. Be.)

4.6.2015

Ova djevojka visoka je metar i osamdeset centimatara. Ali, kad budete saznali koliko od toga odlazi na njene dugačke noge, zamantat će vam se u glavi!

Dvadesetogodišnja kineska manekenka Dong Lei postala je prava zvijezda zahvaljujući svojim nogama! Vjerovali ili ne, od kukova do stopala, one su dugačke čak 114 centimetara!

Inače, Dong je ranije bila učiteljica, ali je zahvaljujući reality šou programu “Supermodel” svojom zanosnom figurom prvo skrenula pažnju u svojoj zemlji, a potom stekla i internacionalnu slavu.

Dužina njenih nogu je otprilike prosječna visina kineske devojčice koja ima sedam godina! A kako sama Dong tvrdi, za sve je kriva genetika.

– Potpuno mi je nevjerovatno to što sam postala popularna! Ljudi na ulici me prepoznaju samo zbog mojih nogu – izjavila je ona.

Ipak, ona neće završiti u Ginisovoj knjizi rekorda kao žena sa najdužim nogama na planeti, jer tu laskavu titulu nosi bivša ruska košarkašica Svetlana Pankratova, čiji donji udovi su dugački vrtoglava 132 centimetra.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.