LJEPOTA I MODA

Ovako se trebate šminkati tokom ljetnih vrućina!

Stopite se sa prirodom i vrućim asfaltom

(Dž. Č.)

18.6.2015

Zahvaljujući Darwinu, znamo da je prilagodba okolini osnovni zakon preživljavanja u prirodi. Kao što se tigar svojim ispruganim krznom stapa s bojama azijske džungle, na isti način koristimo šminku da se uklopimo ili, po potrebi, istaknemo u šarenilu trendova koji nas okružuju u džungli na uzavrelom asfaltu, prenosi Elle.

Zahvaljujući ovosezonskim make-up rješenjima ponajboljih svjetskih vizažista, inspirirajte se i kreirajte svoje verzije funkcionalnih dnevnih, upečatljivih večernjih i univerzalni dnevno-večernjih lookova.

Dnevni – neo nude make-up

crown-braid-545x450

Ako se tokom dana želite stopiti s okolinom, ali ni pritom ne želite proći nezapaženo, predlažemo nekoliko domišljatih no-make-up lookova predstavljenih na ovosezonskim revijama.

Večernji – hear me roar make-up

smokey-eyes-steg-for-steg1-1024x641

Izlazak u vrelu ljetni noć idealna je prilika da isprobamo crni smokey eye, koji ne pripada kategoriji novosti, nego make-up klasika otvorenog uvijek novim reinterpretacijama.

I dnevni i večernji, "2u1" make-up

nina-agdal-avon-spring-summer-2014-make-up-looks-4

Uz ovakva univerzalna rješenja nećete se morati zamarati suvišnim pitanjima je li to šminka kakva je primjerenija za poslovni ili večernji izlazak. Katkad je zaista dovoljan samo jedan detalj kojim ćete očuditi svoj make-up i učiti ga nosivim neovisno o dobu dana ili noći.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.