LJEPOTA I MODA

Bosanka među top deset na izboru za Miss Amerike

Arnela Karabegović iz Tešnja niže uspjehe

E. S.

9.7.2015

Nakon što je pobijedila na takmičenju za Miss Ilinoisa, devetnaestogodišnja Arnela Karabegović iz Tešnja u Vašingtonu se borila za laskavu titulu Miss Amerike.

Karabegović je od 30. juna do 5. jula boravila u američkoj prijestonici, gdje se zajedno sa 54 djevojke iz cijele Amerike borila za prvo mjesto.

Iako nije pobijedila, uspješna Bosanka se plasirala među top deset najljepših djevojaka, što za nju, kako kaže, itekako predstavlja veliki uspjeh.

arnela-karabegovic-amerika

Karabegović: Hvala mojim Bosancima

- Predstavljala sam državu Ilinois, u kojoj živim već sedamnaest godina. Velika je čast samo doći do takmičenja da predstavljaš svoju državu, a pogotovo da uđeš u prvih deset. Iako nisam pobijedila, idem dalje i još sam Miss Teen Illinois. Hvala svima koji su me podržavali u ovom takmičenju, pogotovo mojim Bosancima - kazala je Karabegović.

Ljepotica iz Tešnja je uspješna mlada žena koja se od svoje sedme godine bavi manekenstvom. Nakon rata Karabegović se s roditeljima preselila u Ilinois, gdje je završila srednju školu. Radila je revije za mnoge modne kuće, ali i "Mercedes Benz Fashion Week" u Njujorku i Los Anđelesu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.