LJEPOTA I MODA

U bašti hotela "Platani" u Trebinju održana modna revija

Autori Milanka Berberović i Ružica Ristić iz Beograda

P. M.

21.8.2015

U bašti hotela "Platani" u Trebinju održana je modna revija pod nazivom "Zlatne niti Srbije" čiji su autori Milanka Berberović i Ružica Ristić iz Beograda.

Prema riječima Milanke Berberović modeli su inspirisanim tradicionalnom narodnom nošnjom, a predstavljeno je 26 modela unikatno  savremenog dizajna za žene i muškarce.

"Nabrane suknje, široke gaće, čakšire, prsluci i drugi komadi išarani brojnim folklornim motivima vijekovima su bili odjevni predmeti koje su muškarci i žene u Srbiji svakodnevno nosili. Ali, zaboravljene modne kombinacije inspirisane srpskim folklorom i motivima opet mogu biti u trendu i po ukusu današnjih mladića i djevojaka. Ružica i ja smo u saradnji sa Goricom Ristić osvježile kolekciju savremenim krojem sačuvavši duh nošnji", istakla je  Berberović.

moda-16

Ružica kaže da je revija nastala 2014 godine, ali da je to na početku bilo samo desetak modela.

"Modna revija sa ovim brojem modela do sada je prikazana u Beogradu I Rumuniji. Manekeni su članovi GKUD-a “Alat Swisslion” iz Trebinja. Nakit je djelo Aleksandra M. Lukiča a za frizure se pobrinuo Dražen Milović, a šminker je bila Sanja Ninković." Navela je Ružica I  dodal da je revija prodajnog karaktera, ted a se svi modeli mogu naručiti u svim veličinama..

Manekenke i manekeni su osim nabranih suknji, čakšira i prsluka nosili i tradicionalne čarape, pojaseve, rukavice,, ali I svečane modele. 

moda-14

moda-13

moda-5

 

 

 

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.