LJEPOTA I MODA

Ovo su četiri ekspresna rješenja protiv jakog i neugodnog mirisa znoja

Rezultat stvaranja bakterija

(J. Be.)

14.9.2015

Voda u obliku znoja isparava na površini kože i tako na sebe veže toplinu iz okoline i hladi tijelo. No, neugodan miris koji ponekad osjetimo rezultat je stvaranja bakterija ispod pazuha. Uz četiri pravila omogućit ćete žlijezdama da nesmetano obavljaju svoju funkciju, a da se to ne primjeti niti jednim osjetilom

1. Uklonite dlačice

Najvažnije je redovno uklanjanje dlačica ispod pazuha jer se na njima zadržavaju bakterije koje uzrokuju neugodne mirise. Budite redoviti čak i tijekom zime jer na taj način ćete izbjeći ili smanjiti iritacije kože te si stvoriti korisnu rutinu.

2. Dezodorans

Poslije svakog tuširanja ispod pazuha stavite dezodorans ili antiperspirant. Najbolji su oni bez aluminijuma jer ne zatvaraju pore i ne remete rad žlijezdi znojnica.

3. Maramice

Kad osjetite da vam je pazuh mokar, a niste u prilici da se istuširate, znoj upijte papirnatim ručnikom ili se osvježite antibakterijskom vlažnom maramicom.

Kad se pazuh osuši, ponovo nanesite dezodorans. Kada ste kod kuće, pazuh prebrišite maramicom natopljenom u mješavinu jabučng octa i vode.

4. Ulošci

Ako se intenzivno znojite te kako vam se na odjeći ne bi vidjele tamne mrlje od znoja, ispod pazuha možete staviti uloške koji upijaju znoj i koji su ispod većine odjevnih predmeta neprimjetni.

Ulošci su dostupni u gotovo svim drogerijama, a osim što će upiti znoj spriječiti će nastajanje neugodnih mirisa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.