LJEPOTA I MODA

Sita Ahmić, Dubrovčanka bh. porijekla, postala poznato ime u svijetu mode

Dizajnerica otvara prodavnicu u Sarajevu

A.Hurko

14.11.2015

Dizajnerica iz Dubrovnika bh. porijekla Sita Ahmić za kratko vrijeme postala je poznato ime na modnoj sceni u regionu. Njene haljine postale su odjevna klombinacija pripadnica ljepšeg spola. Smatra da je za njen uspjeh odgovoran kvalitetan tim ljudi koji joj pomaže, kao i ljubav iz i zbog koje je sve nastalo.

Odlučila je da u glavni grad naše zemlje, za koji kaže da se nalazi u srcu Evrope, donese malo više glamura i elegancije te da ponudi gradu nešto novo i nešto drugačije. Tako će u nedjelju u 18 sati otvoriti salon ljepote “Beauty centar Sita A.” koji će prije svega biti dostupan svima, a i cijene će biti pristupačne.

Također u salonu bit će posebno odvojen dio za djevojke i žene koje nose hidžab, a prije nisu imale priliku da odu u salon ljepote gdje će imati zagarantovanu privatnost i cjelokupan tretman.

sita1

Salon "Beauty centar Sita A." u Sarajevu

Sita je rekla da je jako ponosna na svoj uspjeh i da svakim danom sve više i više uživa u svom poslu. Modu gleda kao jedan vid umjetnosti kroz koju može može da izrazi svoje emocije, raspoloženja i da određene trenutke prenese na svoje kreacije.

- Volim svoj posao, koji je nekada bio samo san, a sada je postala stvarnost, koju živim punim plućima. Dokaz sam da za snovima treba ići jer se samo tada mogu ostvariti. Smatram da je za lijepu odjeću potrebno i dobro raspoloženje kao i dobra inspiracija – rekla je Sita Ahmić.

Također dobila je i inspiraciju da napravila i mušku kolekciju koja je bila pun pogodak, tako da je odlučila da će nastaviti da pravi garderobu i za žene i za muškarce.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.