LJEPOTA I MODA

Saznajte koja boja sjene vam najbolje pristaje

Savršena nijansa će istaknuti vaše oči

Autor:(Dž. Č.)

3.1.2016

Crni tuš svetinja je u kozmetičkoj torbici gotovo svake žene, no upravo je savršena nijansa sjenila ono što će najbolje istaknuti vaše oči...

Plave oči. Ledeno plave i sivkaste nijanse očiju najbolje će izgledati naglasite li ih bojom s narančastim podtonom poput smeđih, brončanih i zlatnih nijansi. U krugu spektra boja, plava i narančasta su na suprotnim stranama, a što ih čini komplementarnima i savršenima za isticanje očiju. Kako biste oči dodatno naglasili, unutarnje rubove oka istaknite brončanom ili zlatnom olovkom, a vanjske kutove crnim tušem, prenosi Cosmopolitan.

Smeđe oči. Iako su najuobičajenije, smeđe su oči zapravo najzahvalnije kada je makeup u pitanju budući da gotovo ne postoji nijansa kojom se ne mogu istaknuti. Bilo da ih ističete eyelinerima u boji ili sjenilima, teško da ćete izabrati pogrešnu nijansu. Želite li nenametljiv, ali upečatljiv izgled, izvrsno ćete ih naglasiti smeđim tonovima sličnima boji vaših očiju. 

Zelene oči. Najubojitija kombinacija koju žene zelenih očiju mogu upotrijebiti je korištenje makeupa ljubičastih tonova. Kao i kod plavih očiju, crveni su podtonovi potpuno suprotni zelenim nijansama pa im odlično pristaju ljubičaste, ciklama i bordo nijanse. Oni kojima ovakva kombinacija zvuči isuviše hrabro trebali bi isprobati najtamnije nijanse ovih boja koje se u spektru intenzitetom i tamnoćom približavaju crnoj, no ipak puno dramatičnije naglašavaju zelene tonove oka nego što to čine crne nijanse.

Oči boje lješnjaka. Oči u kojima su podjednako zastupljene smeđe i zelene nijanse moguće je istaknuti naglašavajući bilo koji od ta dva tona. Želite li naglasiti zelenu nijansu, poigrajte se ledenim sivim nijansama ili bojom patliđana, a želite li naglasiti svjetlo smeđe tonove oka, isprobajte nježne smeđe i zlatne nijanse. Za koje se god nijanse odlučili, dodatnu ćete čaroliju osigurati nanošenjem eyelinera u boji zlata ili bijele kave. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.