LJEPOTA I MODA

Pet važnih savjeta za žene s tankom i slabom kosom

Avaz.ba

19.8.2017

Kako bi svoju kosu učinile što ljepšom, svakako počnite piti vitamin B ili pivski kvasac te "podebljajte" prehranu jajima, avokadom, bademima, žutim paprikama, sjemenkama suncokreta i zelenim povrćem, a svakako obratite i pažnju na ovih pet savjeta:

1. Nemojte pretjerivati s "lažnim volumenom"

Uz pomoć češlja za tapiranje i pjene za kosu jednostavno je dobiti veliki volumen na tjemenu, no ako imate poludugu ili dugu tanku kosu - na tjemenu ćeš imati veliki volumen, a na dnu će visiti par tankih repova. Nemojte pretjerivat s tapiranjem, češljićem samo malo "popunite frizuru".

2. Oprostite se od jako duge kose i prestani žaliti za njom

Da, duga kosa je prekrasna, no ako imate jako tanku kosu koja beživotno visi niz leđa - treba li ti to zaista? Radije odaberite zanosnu poludugu frizuru s kojom ćete izgledati uredno, dotjerano i sexy.


3. Obratite pažnju na pranje i njegu

Možda mislite da način na koji perete kosu ne može pomoći ili odmoći njezinom izgledu, no to nije istina. Odvoji pet minuta za šamponiranje i nanošenje regeneratora i kosa će ti biti zahvalna. 

4. Nemojte pretjerivati s korištenjem aparata i proizvoda

U silnoj želji da kosa izgleda super monogo žena koristi fen, vruće viklere, figaro, peglu i hrpu proizvoda za njegu i stiliziranje, no to sve može samo oštetiti kosu. Sve to svedite na minimum kako bi kosa postala što zdravija i ljepša. 

5. Poigrajte se s razdjeljcima

Svako malo promijeni razdjeljak. Kad predugo nosite razdjeljak na jednoj strani kosa se zaleži, a kad je prebacite na drugu, dobit ćete neočekivani volumen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.