LJEPOTA I MODA

Edita Nimanbegu okuplja dizajnere u Ulcinju

Avaz.ba

26.8.2017

Nakon što je u rodnom Ulcinju, početkom godine prvi put predstavila svoje radove tamošnjoj publici, crnogorska dizajnerka Edita Nimanbegu, odlučila je da pokrene i sopstveni modni događaj u tom gradu, a on će se pod nazivom “Ulcinj International Fashion Nights” održati 22. i 23. septembra.

“Osnovala sam NVO Montenegro events sa par prijatelja i planiramo da se bavimo na prvom mjestu organizacijom modnih događaja. Ulcinj International Fashion Nights će nadam se biti tradicionalni događaj i trajaće dva dana”, priča za “Vijesti” Nimanbegu uz opasku da će ove godine biti pet dizajnera po večeri.

“Biće dizajneri iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Italije, Kosova, Albanije i naravno Crne Gore, a čekamo potvrde dizajnera iz još dvije zemlje”, nagovještava ona, a zatim objašnjava zbog čega je odlučila da sama pokrene modni događaj umjesto da, kao do sada, samo učestvuje u njima.

“Ideja za organizacijom modnih dešavanja proistekla je iz velike ljubavi prema Ulcinju, gradu sa izuzetnom istorijskom i kulturnom prošlošću i nemjerljivim prirodnim ljepotama. Pored svih pomenutih potencijala, Ulcinj je, kada su u pitanju kulturna dešavanja ostao na neki način zapostavljen”, obrazlaže Nimanbegu. “Ova ideja postoji odavno, ali do konkretizacije je došlo sasvim spontano - pravi ljudi, na pravom mjestu u pravom trenutku. Napomenuću da NVO čine izuzetno talentovani, sposobni i kreativni ljudi”, naglasila je kreatorka. Kako objašnjava prva manifestacija u Ulcinju, održana je u maju uz pomoć SO Ulcinj i TO Ulcinj, a u okviru tradicionalne manifestacije Dani turizma.

“Uspjeh ovog događaja je i nas same iznenadio s obzirom na to da smo ga organizovali u okviru desetak dana”, prisjetila se ona, a zatim iskoristila priliku da pomene i druge modne događaje.

“Crna Gora je svakako već prepoznata po modnim dešavanjima zahvaljujući prvenstveno Montenegro Fashion Weeku i mom dragom prijatelju Srđanu Lubardi, zatim Kotorskoj smotri mode, Fashion Connectionu… Sigurna sam da će i naša manifestacija dodatno obogatiti modnu scenu Crne Gore”, obećava Nimanbegu.

Na pitanje da li će i ovoga puta biti istovremeno i organizator i učesnik, dizajnerka je odgovorila potvrdno.

“Svakako da ću na ovoj modnoj manifestaciju učestvovati sa novom kolekcijom, specijalno rađenoj za tu priliku. Kolekcija je još uvijek u fazi izrade, jer nije baš jednostavno istovremeno raditi i na modelima i na organizaciji”, nagovijestila je ona. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.