LJEPOTA I MODA

Tri mirisna ulja koja će ti obnoviti kosu

Avaz.ba

25.9.2017

Najčešće nismo ni svjesni toga što nam sunce i more tokom godišnjeg odmora učine kosi. Naravno, bitno je vlasiljeti specifično hraniti i štititi kako bi ostale lijepe i podatne teksture. Ipak, realnost je takva da najčešće kući dođemo s isušenom kosom i poprilično ispucalim vrhovima. 

Ima li spasa? 

Odgovor je da, a krije se u nekoliko malih tajni, od kojih su jedna od bitnijih ulja za kosu. Ulja za kosu najčešće su miks nekoliko hranjivih ulja, od kojih većina garantirano sadrži argan. U čemu je stvar? Ulja za kosu dubinski ulaze u vlasi i tamo im daju potrebne sastojke za obnovu. Oni između ostaloga i svojevrsno rade pokrov kojim vlas štite od vanjskih utjecaja, i baš zato su idealna ne samo za njegu već i za styling kose. Bojite li se masnoće, jednostavno budite posebno oprezi - krenite s malo i po potrebi nadodajte.

S uljima se možete igrati na više načina: nanesite ih na mokru kosu (samo na dužine) kako biste je nahranili i "zaključali" vlagu u kosi, stavite ih bogato preko cijele kose i prespavajte tako noć kako biste dobili odličnu kuru za regeneraciju vlasi, nanesite ih poslije sušenja kose za završni styling ili pak koristite kako biste doveli vrhove ili naelektriziranu kosu u red. Fantastična su i između šišanja jer će vam pomoći da održite zdrav izgled i osjećaj kose.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.