LJEPOTA I MODA

Brzo do zdrave kose: Tri tipova ulja koja će ojačati dlaku

( Ilustracija)

Avaz.ba

8.10.2017

Osobe koje imaju problema sa opadanjem kose mogu na nekoliko jednostavnih načina poboljšati rast kose i spriječiti njeno opadanje. U tome najviše mogu pomoći biljna ulja koja se nalaze u prirodnim šamponima. 

Najbolja biljna ulja protiv opadanja i za jačanje kose su kokosovo, ruzmarinovo i maslinovo ulje.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je najbolje prirodno ulje protiv opadanja kose jer snažno prodire duboko u kosu i štiti je od isušivanja. Nakon korištenja kokosovog ulja kosa će biti meka i sjajna, hidrirana što će se potstaći njen rast.

Kokosovo ulje bi trebalo umasirati u kožu glave svakoga dana, a svake dvije sedmice bi trebalo njegovati i pramenove kose. Nakon par sati ulje je potrebno isprati sa kose pomoću blagog šampona.


Ulje ruzmarina

Izvrstan tretman protiv gubitka kose je i ruzmarinovo ulje koje podstiče dijobu ćelija, samim tim i rast kose i bolju cirkulaciju. Ovo ulje je dobro i za odlaganje pojave prvih sijedih vlasi. Mješavinu svježeg ruzmarina i maslinovog ulja treba umasirati u kosu, ostaviti nekoliko sati, pa kosu oprati na uobičajen način.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je vrlo djelotvorno jer ima sposobnost da prodre u vlas kose, a sadrži masne kiseline i hranjiva svojstva koja podstiču rast kose. Maslinovo ulje je potrebno zagrijati među dlanovima, pa umasirati u kožu glave i kosu. Nakon pola sata kosu treba oprati blagim šamponom.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.