SMART BAG

Hana Sirćo u ''Avaz Twist Toweru'' predstavila ''Pametnu torbicu''

Piše: Avaz.ba

10.5.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

Foto: F. Fočo

U ''Avaz Twist Toweru'', tačnije u ''Cafeu 35'' večeras je predstavljena ''Pametna torbica'' (''Smart Bag'') dizajnerice Hane Sirćo.

Nesvakidašnjem eventu prisustvovale su brojne javne ličnosti i bloggeri, koji su imali priliku upoznati se sa originalnim proizvodom koji spaja modu i tehnologiju.

Dizajnerica Hana Sirćo je za Avaz.ba otkrila kako je došla na ideju da kreira ''Pametnu torbicu", ali i zbog čega je ovaj događaj za nju poseban.

- Ideja za torbicu došla je sasvim slučajno. Projekat ''Smart Bag'' nastao je u saradnji sa Edijem Čustovićem, inovatorom koji predaje u Australiji, jednostavno smo željeli spojiti modu i tehnologiju. Iako sam torbicu predstavljala već u Milanu, večerašnji event je ipak poseban, jer sam promociju organizirala ja lično. Zbog toga mi je velika čast i zadovoljstvo što je ovako mnogo ljudi došlo da podrži mene i moj rad. Veoma sam uzbuđena, ovo je fenomenalno iskustvo - kazala je Hana ne krijući oduševljenje.

Dizajnerica također ističe da nije bilo dvojbe za lokaciju, te da je od početka znala da je ''Avaz Twist Tower'' najbolje mjesto za promociju.

- Već na početku organizacije eventa sam znala da je ''Avaz Twist Tower'' jedini i najbolji izbor. Profinjena luksuzna torba kao što je ''Smart Bag'' savršeno ide uz profinjeni i luksuzni ambijent koji nudi ''Cafe 35'' - kazala nam je Hana.

Mlada dizajnerica je večerašnji događaj iskoristila i da predstavi svoju novu Instagram kampanju. 

- Cilj kampanje jeste pružanje podrške ženama, a hashtag koji će je pratiti jeste "Her life her choice". U kampanju želim uključiti i muškarce i žene, dok će se sva sakupljena sredstva biti uložena u Sigurnu kuću. 

U ovu posebnu kampanju bit će uključene i mnogobrojne poznate ličnost, a kako nam je Hana otkrila, razlog zbog kojeg se odlučila na ovaj korak jeste upravo žena.

- Inspiracija za moj brend ''H'' jeste jaka, samopouzdana i hrabra žena koja ostvari ono što naumi. Osim toga sam željela pokazati da se iza mog brenda krije mnogo više - zaključila je dizajnerica Hana Sirćo.

Među zvanicama je bio i veliki broj Haninih prijatelja. Jedna od njih jeste i poznata modna dizajnerica i voditeljica na Alfa TV Samra Menzilović-Ćatić, koja nam je otkrila da je veom ponosna na Hanu i njen večerašnji uspjeh.

- Hanu poznajem veoma dugo. Ona je jako kreativna i prije svega dobra osoba. Večeras sam tu kako bih podržala svoju mladu kolegicu i prijateljicu, kao i njenu ''Pametnu torbicu. Hani želim mnogo uspjeha. Ona svoj posao radi više nego odlično, uprkos činjenici što nam je u ovoj državi veoma otežano. Ovakvi projekti zahtijevaju podršku institucija, međutim mi dizajneri nemamo drugu soluciju nego da ulažemo sami u svoje projekte - završila je Menzilović-Ćatić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.