MODNI KLASIK

Pepita uzorak - razigran i dinamičan

Razigran i dinamičan, a istovremeno suzdržan u tipičnoj crno-bijeloj kombinaciji, pepita uzorak uvijek je poželjan

Piše: Enisa SKENDEROVIĆ

22.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Klasični pepita uzorak odavno se vratio na velika vrata u modu. Klasični kaputi i sakoi pepita uzorka ponovo su u trendu, što se najbolje vidi iz ponude “high street” i luksuznih modnih brendova.

Razigran i dinamičan, a istovremeno suzdržan u tipičnoj crno-bijeloj kombinaciji, pepita uzorak uvijek je poželjan.

Retro kroj

Crno-bijeli uzorak ili popularnije nazvan pepita svoju popularnost dosegao je četrdesetih godina prošlog stoljeća, a od kada se Lejdi Gaga (Lady) prije dvije godine pojavila u javnosti u pepita uzorku modne kuće “Salvatore Ferragamo”, svjetske trendseterice i “celebrity” cure poludjele su za ovim uzorkom. Vrlo je poželjan u ormaru svake modno osviještene dame, naročito ako se nalazi na haljini retro kroja, koji još više naglašava ženstvenost.

Nostalgija za minulim vremenima dovela je pepita uzorak u ormare brojnih trendseterica. Pepita uzorak bio je popularan u četrdesetim godinama prošlog stoljeća. U svoje radove rado su ga uvrstili Mekvin (McQueen), Mark Džejkobs (Marc Jacobs), kao i Salvatore Feragamo (Ferragamo), a veliki doprinos njegovom opstanku dale su Francuskinje, koje su ga često birale u svojim elegantnim izdanjima.

Kolekcije dizajnera, poznate dame koje su ga nosile na razne događaje, ali i anonimni zaljubljenici u modu koji su ga prilagodili dnevnim kombinacijama, učinili su ga vodećim trendom protekle zime. No, i ove godine rado su mu se vratile mnoge zaljubljenice u modu, koje su ga nosile od glave do pete ili birale dodatke prekrivene pepita uzorkom, komade većih “pasjih zuba” na sebi ili manjih. Osim u crno-bijelim tonovima, rado su nosile i onaj u upečatljivim tonovima.

No, svim damama jedna stvar je bila zajednička - sa pepita uzorkom na sebi, izgledale su “chic” i neodoljivo.

Maštovite haljine

Trend pepita uzorka najveću popularnost doživio je devedesetih godina, a najpoznatija kombinacija ovog uzorka je crno-bijela, iako je s godinama doživio različite modne interpretacije.

S dolaskom nove sezone, mnogi svjedoče velikoj popularnosti uzorka koji se smatra bezvremenskim trendom koji favorizira mnoštvo žena. Osim što se odlično prilagođava svakoj modnoj kombinaciji, ostavlja iznimno elegantan dojam.

Ovaj klasični uzorak pokazao se idealnim u dnevnim, ali i u večernjim prilikama. Ove sezone je najzapoželjniji na suknjama, hlačama mrkva kroja, košuljama i maštovitim haljinama s detaljima volana i zvonolikim rukavima.

Lako se kombinira

Pepita uzorak se vrlo lako kombinira, a osim što je elegantan, on je bezvremenski trend koji vole sve žene. Idealan je za dnevne kombinacije, jednako kao i za večernje. Jedina stvar na koju se treba pripaziti, ističu modni stručnjaci, jeste veličina uzorka. Ako je sitniji, onda će biti manje upečatljiv, dok će se veći uzorak više isticati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.