Za ovakvim muškarcima se žene uvijek okreću

Avaz.ba
27.10.2018 22:01

Većina žena kaže da su frajeri sa bradicom seksepilniji i da se za njima uvijek okrenu. Izgledaju im pametnije, jače, elegantnije i zgodnije.

Sve je više "dugobradih" muškaraca, ali istraživanja pokazuju da žene i dalje više padaju na one kraće, polunemarne bradice. Čak su i momci priznali da se mnogo bolje i muževnije osjećaju kada nisu zapušteni, ali ni sasvim obrijani. Ta zlatna sredina je i dalje na cijeni.

U Australiji je sprovedena anketa koja je obuhvatila pripadnike oba pola starosti između 16 godina i 34 godine. Tema je bila - prednosti i mane golobradih muškaraca i onih sa bradom. Žene su u većini rekle da su frajeri sa bradicom seksepilniji i da se za njima uvijek okrenu. Izgledaju im pametnije, jače, elegantnije i zgodnije. Osim toga, dame su izjavile da ih neobavezna bradica asocira na avanturizam, a to uvijek deluje privlačno.

S druge strane, i muškarci, čak 75 posto ispitanih, izjavili su da se sa bradom osjećaju muževnije i atraktivnije, dok je 68 posto njih reklo da ih čini posebnim.

Tagovi

Žene Muškarci
NA VRH