JESENJI TRENDOVI

Žuta – za potpunu dominaciju!

Boja limuna unijet će svježinu u izdanja u zemljanim tonovima, dok će jarki tonovi biti sjajan kontrast crvenoj

Piše: Enisa SKENDEROVIĆ

13.11.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Najnovije kolekcije “high street” brendova, kao i poznatih dizajnera, obojene su popularnim nijansama jesenje boje - žute. Boja je to koja se istaknula kao nezaobilazan dio svake garderobe.

Topao efekt

Trend koji su prepoznali i poznati, ušao je ove godine na velika vrata pa se na ulicama često mogu vidjeti razne nijanse ove vesele boje. Bilo da se radi o cijelom “outfitu” ili samo o detalju, žuta će u trenu transformirati svaku kombinaciju.

Uz omiljene vječne klasike, kao što su crna i bijela, žuta je postala nezaobilazan dio svake garderobe, koja će poslužiti kao faktor osvježenja u svakodnevnim kombinacijama. Iako mnoge žene smatraju kako im žuta ne stoji baš dobro, prave zaljubljenice u modu objeručke su prihvatile ovaj trend. Pri odabiru svoje nijanse, važno je, ističu modni znalci, obratiti pažnju na vašu boju i podton kože i prema tome izabrati najsretnije rješenje, jarke nijanse bolje stoje tamnoputima, a tamnije onima svjetlije puti.

Žuti tonovi su nepisani imperativ jesenjih izdanja. Nijansa koja se kroz ovo godišnje doba često može vidjeti u prirodi, iako nema epitet trenda, as je u rukavu brojnih zaljubljenica u modu. Žuta boja sa sobom nosi dozu optimizma i kreativnosti, ali ima i suptilan “wow” efekt, zbog čega je mnogi biraju kao dio svakodnevnih izdanja. Bogat kolorit žute omogućava poigravanje s raznim komadima i teksturama iz ormara. Pastelne nijanse imaju opuštajući i topao efekt, zbog čega se sjajno slažu s bijelom i sivom.

Boja limuna unijet će svježinu u izdanja u zemljanim tonovima, dok će jarki tonovi biti sjajan kontrast crvenoj. Džins se, također, laskavo slaže sa žutom, što je samo dodatan motiv zašto je treba dodati u ležernija izdanja.

U posljednjih nekoliko sezona, žuta se nikad nije isticala među najpopularnijim modnim trendovima. Uprkos brojnim drugim trendovima koji su preplavili svaku novu sezonu u modnom svijetu, nijanse žute pronašle su svoje mjesto unutar ormara popularnih trendseterica. Na popularnoj uličnoj modnoj pisti isticale su se sve - od jarke limun do zagasite senf nijanse.

Većina trikova

Unutar ormara popularnih modnih influenserica kriju se brojni trikovi koji njihove kombinacije ističu na uličnim modnim pistama i prvim redovima revija najprestižnijih modnih kuća. I dok je većina njihovih trikova već poznata, žuta boja jedan je od onih manje očitih, ali i jedan od najefektnijih.

Osim kao upečatljiv koloristički izbor za toplo pletivo, jesenju haljinu ili klasično odijelo, žuta je odličan način da svaki modni dodatak učinite još posebnijim. Torba ili cipele u žutoj boji bit će modni dodatak koji će nadopuniti svaku ležernu, poslovnu, formalnu ili “party” kombinaciju.

Nisu odoljele ni modne ikone

Žutu boju isfurale su brojne poznate modne ikone, kao što su Sara Džesika Parker (Sarah Jessica), Keti Holms (Katie Holmes), Džesika Alba (Jessica), Blejk Lajvli (Blake Lively), Selena Gomez, Gabrijel Union (Gabrielle), Rijana (Rihanna), Džidži Hadid (Gigi Hadid), Hajdi Klum (Heidi), Tesa Tomson (Tessa Thompson), Kejt Mara (Kate) i Rene Zelveger (Renee Zellweger)…


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.